2009. szeptember 28., hétfő

Bőrös karaj római tálban

8 megjegyzés




A római tálat beáztatom félórára. A karajon a bőrös szalonnát bekockázom, a húst minden oldalán besózom. Belehelyezem a tálba, melléteszek egy jó evőkanál zsírt, ráteszem a fedőt. A sütőt 200 fokra begyújtom, és betolom a húst 2 órát sülni. Addig egy kg krumplit meghámozok és hasábra vágok. Pucolok egy nagy fej vöröshagymát is.
Ha letelt a 2 óra, óvatosan kiveszem a tálat, a hús mellé helyezem a krumplit és a karikára vágott hagymát. A húst 2 helyen keresztbe bevágom, hogy a közepébe tudjak sózni. A krumplit is megsózom, megkeverem, hogy mindenhol zsíros legyen. A húson a bőrös részt sörrel vagy tejjel bekenem és alálöttyintek fél dl vizet is. Ráteszem a fedőt, visszarakom a sütőbe, és újabb egy óráig sütöm. Savanyúval, salátával tálalom.
Tarjából készítve még finomabb.

Megjegyzések

8 megjegyzés ehhez: "Bőrös karaj római tálban"

mandy tarragon írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 28. 19:07

és tessék mondani, ropogós a bőre, ugye? :)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 28. 19:21

Bizony, szép hólyagosra megsül ezalatt. A képen talán látod is, bár a húsos felét fotóztam.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 28. 19:32

Kattints rá, nagyban jól látszik, milyen ropogós a bőre!

Andi írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 28. 20:45

Megyek és előásom valahonnan ezt a tálat.....
Addíg is;kaphatok?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 28. 20:54

Andi, megettük. De sütök még!
Én anyukámtól hoztam a tálat, ő is a padláson tartotta :D Hatalmas nagy és zománcos a belseje, mármint festett.
Én imádom, mert csak megpakolom, sütöm jó sokáig, és kész a kaja.

Andi írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 28. 21:18

Hát igen,az miatt raktam el jó mélyre, hogy:"sütöm jó sokáig". De azért most ránézek és ez azért nagyon finom lehet(ett):-))

mandy tarragon írta... [Válasz erre...]
2009. szeptember 30. 11:29

hát, nekem még mindig csorog a nyálam :D

cirmicica írta... [Válasz erre...]
2010. június 20. 22:28

finom lehet,biza

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com