2009. augusztus 13., csütörtök

Serpenyőben sült csirkecomb

5 megjegyzés




Akár alsó, akár felső combot süthetünk így.
A sütéshez kell egy nehéz, magasoldalú serpenyő, jól záródó fedővel. Ha ilyenünk nincs, akkor tegyünk alá vastag vaslapot, és igyekezzünk jól záródó fedőt használni, amin nincs lyuk. A hús ugyanis kis lángon, sül-párolódik, saját levében, víz hozzáadása nélkül. A jól záró fedő miatt, mire a húslé elpárolog, a combok megpuhulnak, a visszamaradt zsiradékban pedig még pirulnak is.
A csirkecombok bőre alá sót szórok, és olyan fűszerrel szórom meg, amihez épp kedvem van. Ez pl. rozmaringgal készült. A serpenyőbe rakosgatom őket, meglocsolom 4-5 evőkanál olajjal vagy zsírral. Felforrósítom, egy percig minden oldalán megkapatom. A lángot takarékra veszem, a serpenyőt lefedem, a combokat készre párolom-sütöm kb. 45 perc alatt. Félidőben egyszer megfordítom a combokat.
Ennek most krumplipüré volt a kísérője.

Megjegyzések

5 megjegyzés ehhez: "Serpenyőben sült csirkecomb"

Andi írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 13. 16:51

Nagyon ínycsiklandozó! Szeretem a csirkét. Rozmaringgal még nem próbáltam.

trinity írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 13. 22:44

Na, akkor megpróbálom így is..Eddig mindig egy kevés vízzel szoktam párolni. A rozmaring az egyik legfinomabb fűszer, szeretem!!

duende írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 14. 7:34

Annyira guszta! :)

Én is szoktam igy sütni, sőt legtöbbször igy, mert ugye ketten vagyonk. És nem érdemes sokszor olyan kis mennyiségért begyújtanom a sütőt.
Nagyon szaftos, izletes igy a husi.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2010. július 18. 8:42

Szia! Nagyon, nagyon, nagyon jó ez az oldal, sőt a legjobb, amit eddig olvastam - pedig nagyon sok főzős oldalt megnéztem már -, tisztelet a többi létrehozójának is természetesen.
De itt tényleg olyan receptek vannak, mit egy valóságos "háziiszony" (csak így hívom magam kedvesen:):) is meg tud csinálni. Magyar boltokra, magyar szabadidőre készült! Pompás!!! Oscart ide!!! Köszi! Erzsi Dunaújvárosból

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. július 24. 18:01

Erzsi, nagyon megtisztelő, amit írsz! Valóban erre törekszem.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com