2009. augusztus 25., kedd

Sajtmártás

16 megjegyzés



Sajtmártás:

150 g félkemény sajtot durvára reszelek.
1/2 fej vöröshagymát és két gerezd fokhagymát nagyon apróra vágok. 50 g vajat felforrósítok, és a hagymákat megpárolom benne. Ráteszek 2 evőkanál lisztet, elkeverem, ráöntök 2 dl tejet. Csomómentesre keverem, felforralom. Teszek bele fehérborsot, sót, kevés szerecsendiót reszelek rá. Tejjel addig hígítom, amíg híg mártást kapok, összeforralom. Leveszem a tűzről és a sajtot beleforgatom. Forralni már nem kell.
Legvégül ízlés szerint aprított petrezselyemzöldet is tehetünk bele.



Főtt tésztára tehetjük, húsok mellé, krumplinudlihoz (gnocchi), párolt rizshez is jól illik.

Megjegyzések

16 megjegyzés ehhez: "Sajtmártás"

Andi írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 25. 20:31

Nemrég tanultam mwg ezt is,nagyon jól leírtad. Azóta minden héten vagy ezt,vagy besameles-gombás-vagy sonkás tésztát készítek.

trinity írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 25. 22:28

Majdnem épp így készítem, de eddig valamiért nem tettem bele hagymát...Most majd azzal is megpróbálom!
Ellenben néha pirítok alá pár szeletnyi felkockázott sonkát- ez amolyan pikk-pakk ebéd nálunk spagettivel.

Fruzska írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 28. 8:26

Nagyon köszönöm szuper a recepted,letesztelem ma a gyerekeken:)

Melus írta... [Válasz erre...]
2011. január 14. 20:23

isteni finom köszönöm a receptet én tortellinihez készítettem el!
az apósom azt mondta máskor is kér ilyet:)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. január 17. 17:40

@Melus
Örülök, hogy ízlett! Az após dícsérete pedig duplán számít !

Timi írta... [Válasz erre...]
2011. május 2. 16:39

Ma délután ebédre megcsináltam, és 17 évesen megkaptam a legnagyobb bókot amit nő kaphat a párjától: "Ilyen jó sajtmártást anyum sem tud"

Most dagad a májam a büszkeségtől.

Köszönöm a receptet.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. május 2. 16:42

@Timi
Igazán örülök!

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. szeptember 21. 20:57

Nagyon finom, ma csináltam ilyet.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. szeptember 21. 21:04

@Névtelen
Örülök, hogy ízlett.

Nelli írta... [Válasz erre...]
2012. április 23. 13:48

Köszönöm szépen a mártás receptet, nagyon ízlett!:-)

Eviana írta... [Válasz erre...]
2013. január 8. 13:42

Ez egy szuper recept,kipróbáltam, az első sajtmártás, ami igazán ízlett, ajánlom mindenkinek!
Köszönjük!

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2013. január 19. 23:02

Régen én is készítettem sajtmártást, mindig sikeresen, most egyszerűen akárhogy készítem el, sosem sikerül, és nem tudok rájönni miért. Összecsomósodik a sajt, vagy egyszerűen csak nem akar felolvadni... már nem tudom. Anyum tanácsára csak akkor raktam bele a sajtot, miután levettem a tűzről, de semmi különbség. Ha valaki tudna segíteni, miért csinálja ezt velem, azért nagyon hálás lennék. :(
Köszönöm!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2013. január 21. 16:05

@Névtelen
Anyudnak igaza van. A forró mártást leveszed a tűzről, és már csak beleforgatod a sajtot.
A csomósodásnak, kicsapódásnak az az oka, hogy mostanában már a legtöbb olcsó sajt nem tejből készül, hanem tejpótló szerekből (hidrogénezett olajokból). Ezért hőállóak, és nem olvadnak meg. A megoldás, hogy a boltban szigorúan csak tejalapú sajtot kérj. Ne vásárolj előre csomagolt sajtot, mert annak hiányzik a papírja, azon ugyanis rajta van az összetétel. Az eladóval olvastasd el a sajthasábon lévő papírt, és szólj, hogy csak tejalapút adjon.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2013. január 22. 10:13

Köszönöm szépen a tanácsot! Megfogadom.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2014. május 1. 11:39

Nagyon nagyon jó ez a recept! Én szűzérmére készítettem szósznak, bejött mindenkinek :)))

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2015. február 17. 22:43

Isteni finom, köszönjük!!!! :D

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com