2009. augusztus 16., vasárnap

Krumplisaláta

0 megjegyzés



Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 tojásból majonéz
350 g tejföl (1 nagy pohár)
1 kisebb fej vöröshagyma vagy egy fél nagyobb

bors

Elkészítés:
A krumplikat megmosom, és héjában megfőzöm. A főzővízbe teszek 1 teáskanál sót és egy teáskanál ecetet is. Főzővizében hagyom kihűlni, így megmarad az állaga, nem fog szétesni. A kihűlt krumplikat hosszában négy hasábra vágom, a hasábokat félcentisre felszeletelem. Egy nagy tálba rétegezem, sóval, borssal megszórom. Egy másik tálban a majonézt és a tejfölt összekeverem. A vöröshagymát belereszelem. Az egészet a krumplira öntöm, és fakanállal óvatosan összeforgatom. Legalább 2-3 órát hagyom az ízeket összeérni.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Krumplisaláta"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com