Krumplisaláta




Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 tojásból majonéz
350 g tejföl (1 nagy pohár)
1 kisebb fej vöröshagyma vagy egy fél nagyobb

bors

Elkészítés:
A krumplikat megmosom, és héjában megfőzöm. A főzővízbe teszek 1 teáskanál sót és egy teáskanál ecetet is. Főzővizében hagyom kihűlni, így megmarad az állaga, nem fog szétesni. A kihűlt krumplikat hosszában négy hasábra vágom, a hasábokat félcentisre felszeletelem. Egy nagy tálba rétegezem, sóval, borssal megszórom. Egy másik tálban a majonézt és a tejfölt összekeverem. A vöröshagymát belereszelem. Az egészet a krumplira öntöm, és fakanállal óvatosan összeforgatom. Legalább 2-3 órát hagyom az ízeket összeérni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard