2009. augusztus 21., péntek

Krumplifőzelék

12 megjegyzés



Hozzávalók:
1/2 kg krumpli
1 evőkanál finomliszt
1 babérlevél
2 dl tejföl
1 kávéskanál 10 % ecet
2 evőkanál olaj




Elkészítés:

A krumplit meghámozom,...



...feldarabolom.



Beleteszem egy lábosba, annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje. Beleteszem a babérlevelet,...



...és a sót. Kb. 20 percig főzöm.



Amíg fő a krumpli, elkészítem a rántást egy kislábosban. Az olajat felforrósítom, beleteszem a lisztet,...



...elkeverem,...



...és világosra pirítom. Hagyom kihűlni. Van, aki ebben a lépésben pirospaprikát is ad hozzá, én nem szoktam.



Ha a krumpli megfőtt,...



... a hideg rántáshoz adom a tejfölt, jól elkeverem,...



... kevés vízzel felengedem.



A keveréket a krumplira öntöm, belekeverem.



Ha kell, még vízzel hígítom, és az egészet összeforralom egy perc alatt.



Legvégül beleteszem az ecetet is.

Megjegyzések

12 megjegyzés ehhez: "Krumplifőzelék"

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 21. 18:53

Nagyon jó ez a főzőiskolás képes beszámoló! És imádom ezt a főzeléket is! Milyen feltéttel tálalod?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 21. 18:57

Ja, az angol változathoz ilyen készül, hogy a pápuák is megfőzhessék :D

Nálunk sülthús vagy fasírt, ezt rendelik a fiúk.

Sütis néne írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 21. 20:46

Szia! nézz be hozzám, kérdésem van, ha még eddig nem kaptál volna tőlem eleget! ;-D
http://sutisnene.blogspot.com/2009/08/konyv-kerdes.html

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 21. 22:43

Hu, mindkettővel tökéletes lehet!
A pápuák tetszett!:DD

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2010. március 4. 9:24

Ezt a főzeléket edd meg Te!vagy add oda a kutyádnak.
-ha nem tudnád,vagy a főzővízbe kell tenni apróravágott vöröshagymát,vagy a rántásba kell tenni.
Nem szoktál szakácskönyveket olvasni?Sokkal szórakoztatóbbak,mint a kortársírók "plágium"-ai.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. március 4. 10:30

Kedves Névtelen: vagy nem kell. Ahány ház, annyi szokás.
Köszönöm szives invitálásod, valóban meg szoktam enni, sőt a kisfiamnak ez a kedvence. Tovább megyek, MEG FOGSZ LEPŐDNI, pl. azért is, mert NINCS benne vöröshagyma.

sándorlaci írta... [Válasz erre...]
2010. május 25. 23:44

névtelennek:ha valaki szereti a hagymát, az én vagyok. de:krumplifőzelékbe én se' teszek soha....a rántást én kicsit másképp csinálom(inkább habarásnak hívnám)de nem mondom azt, hogy csak az enyém lehet jó!!!
Lehet, hogy nevetni fogsz:nemcsak én eszem meg, de a KUTYÁM IS!
(babérlevelet egyébként 4-5 öt rakok bele) mert én így szeretem. de nem mondom, hogy a másé rossz...
a szabolcsi töltöttkáposztát sem szeretem..de több tízezer szabolcsi igen!

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2010. november 24. 9:50

Az első krumplifőzelékem! :D:D:D Fincsi lett! Én paprikával csináltam!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. november 24. 15:00

@Névtelen
Nagyszerű, gratulálok :D

Nic írta... [Válasz erre...]
2011. november 19. 6:23

I made this the other day, but I didnt have sour-cream and kefir instead. Made it slightly thicker than on your photo. Was delicious. My boyfriend wants this as a regular. Cheap and tasty dish

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. november 19. 14:23

Hi! The sour-cream instead of kefir is too bizarre for me. I recommend cream (30% fat) and some drops of vinegar would be tastier if you do not have sour-cream.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2015. november 8. 9:58

Szilárd vagyok. Most csináltam meg életem leg elsö főzelékemet,ebédre a családomnak,fasirttal nagyon jó lett,és finom.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com