2009. augusztus 1., szombat

Grillpác fűszerkeverék

6 megjegyzés

Természetesen a nyaralás elengedhetetlen része volt a szalonnasütés és a grillezés.
Előre bekevert fűszerkeveréket vittem. Két alkalommal grilleztünk, első ízben csirkemellet, másodszor sertéstarját. A köret saláta és héjában sült krumpli volt.



Hozzávalók:
1 evőkanál mustármag
1 kávéskanál köménymag
1 kávéskanál kakukkfű
1 kávéskanál majoranna
1 kávéskanál vegyes színes bors
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt chili
3 dl olaj
2 evőkanál citromlé vagy borecet

Elkészítés:
A mustármagot, köménymagot és a borsot mozsárban durvára töröm (épp csak). A fokhagymát apróra vágom. Ezután egy tálban összekeverem az összes fűszert, hozzáöntöm a 3 dl olajat és a citromlevet (vagy ecetet). Sót nem szabad beletenni!
Beleforgatom egyenként a hússzeleteket és egy műanyag fedeles dobozba szorosan belerakom. A végén a maradék pácot ráöntöm és a fedéllel lezárom. Hűtőbe teszem.
Csirkehúsnak, halnak 1 nap pácolás elég, a sertés vagy marhahúst 2-3 napig pácolom.
A húsokat közepes erősségű parázson grillezem és csak a tálaláskor sózom.
Ez a pácmennyiség 1-1,5 kg húshoz elegendő.
Ha a fűszerkeverékbe friss fokhagyma helyett granulátumot vagy port teszünk, akkor előre bekeverhetjük és bármikor használhatjuk.

Megjegyzések

6 megjegyzés ehhez: "Grillpác fűszerkeverék"

trinity írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 1. 22:00

Jó ez a keverék-be kell szereznem egy használható mozsarat!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 1. 22:31

Őrölt hozzávalókat is használhatsz. De szándékosan úgy szedem ki a husit, hogy legyen rajta a durvára őrölt fűszerekből, mert nagyon finom, amikor rásül. Nekem nagyanyám rézmozsara van, nagy becsben tartom - azaz használom rendesen.

lúdanyó írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 2. 7:12

A legközelebbi sütéskor kipróbálom a pácodat, el tudom képzelni, hogy milyen finom lehet.

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 2. 9:46

Hahóóóóó!Integetek, és hoztam a húshoz egy kevéske tejfölös uborkasalátát is!

Te már túl vagy a szabadságon, milyen volt két hétig blog nélkül?:D

Andi írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 2. 15:10

Hú ez a hús a Szepyke salátájával és azután jöhet Yazmin karamelles gyümölcse,vagy Ancsika fagyija esetleg az én sütim!:-)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 2. 15:19

Szepyke: nagyon jót pihentünk és megfelelően kalandos is volt. A blog megvolt nélkülem és én is megvoltam nélküle. Szerintem mind a kettőnknek jót tett egy kis szünet. Arra azért kíváncsi voltam, mi történt a gasztroblogok világában, így a második dolgom az volt, hogy körülnéztem (az első a kipakolás volt).

Andi: egy csomóan lakunk errefelé egy bokorban, akár csaphatnánk is valamilyen közös főzést-evést, hm?

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com