2009. augusztus 29., szombat

Apró trükk - egy csipet cukor

7 megjegyzés



Mindannyian tudjuk, hogy számos étel sokkal finomabb, ha nem azonnal fogyasztjuk, hanem valamennyit áll. Közismert mondás, hogy a töltött káposzta annál finomabb, minél többször melegítjük. Általában azt szoktuk mondani: hagyjuk az ételt állni, hogy összeérjenek az ízek.
Ilyen fogások a húslevesek, töltött káposzta, mártások, saláták stb.
Nos valójában a megfőtt ételben ilyenkor a következő történik. A lassú hűlés hatására, elkezdődnek a bomlási, kémiai átalakulási folyamatok. Akárhogy is, de az étel elkezd "romlani", "előemésztődni". Ez az ízek keveredését, megváltozását okozza, finomabbnak találjuk. Természetesen egészségre abszolút nem káros, feltéve, hogy nem sokáig hagyjuk állni, összeérni.
Van azonban olyan eset, amikor nincs időnk ezt az érési folyamatot biztosítani, azonnal tálalnunk kell. Ilyenkor vessük be azt az aprócska fogást, hogy az ételbe egy csipet (tényleg csak csipet) cukrot adjunk.
A cukor ugyanis felgyorsítja az érlelődési folyamatokat, mert táplálékul szolgál ezekhez az átalakulásokhoz. 10 perc alatt elérhetjük a kívánt ízharmóniát, tálaláskor összeért ízeket produkálhatunk.

Megjegyzések

7 megjegyzés ehhez: "Apró trükk - egy csipet cukor"

Lilla írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 29. 16:04

úgy néz ki, hogy pont erre vagyok allergiás... erre a finom kis bomlásra (sör, bor, savanyú káposzta, sajtok és társaik)

sedith írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 29. 18:56

Ezt ismertem és néha alkalmazom is...

HA esetleg érdekel az esküvő, látogass el ide: http://krisztaboro.blogspot.com/2009/08/az-eskuvo.html . A fotók feldolgozása közben jöttem rá, hogy a kajákról nincsenek képek, csak a videófelvételeken vannak meg, azt meg pillanatnyilag nem tudom feldolgozni. Úgyhogy, nem lesz lagzis post. Vagy max. megmutatom a tortát, mert arról vannak képek.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 29. 19:03

Köszi, megnézem. Egy gasztroblogger elfelejti a kajákat? :D Jól nézünk ki :DDD
Jó lesz tortás poszt is.

sedith írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 29. 19:46

Jaj, W.L., még ott sem volt a fotómasina! Násznagyi kötelezettségeim és főleg a sok tánci-tánci közepette:D úgysem lett volna időm fényképezni!:D

duende írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 29. 21:31

Én is sok ételhez használom a cukrot. A legtöbb zöldségleveshez, főzelékhez mindig teszek egy lehelletnyit. Kihozza az ízeket. Kikerekíti egésszé, tökéletessé.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 29. 22:08

Pontosan így van, Duende.

Eva írta... [Válasz erre...]
2011. március 29. 18:20

W.L. igazad van, arany középút: Csak EGY csipet!
Szimpatikus és érdekes a blogod, csak így tovább!

Ha valakit érdekel, miben mennyi cukor van (édességek, gyorsételek, üdítőitalok, stb.) fussa át ezt az oldalt:
http://www.sugarstacks.com/

Tanulságos lesz, ígérem! :)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com