2009. július 5., vasárnap

Spenótfőzelék

9 megjegyzés



Hozzávalók: 2 főre
300 g spenótlevél
2 evőkanál liszt
1 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál olaj
2 dl tejszín
tej

bors
csipet cukor

Elkészítés:

A spenótot megmosom, és forrásban lévő vízbe teszem. 3-4 percet főzöm, leszűröm. A fokhagymát felaprítom, az olajban megfuttatom, ráteszem a lisztet, keveset pirítom. Tejjel csomómentesen felengedem. Hozzáteszem a spenótleveleket is, botmixerrel simára turmixolom. Visszateszem a tűzre, hozzáöntöm a tejszínt, sózom, borsozom, felforralom. A sűrűséget tejjel állítom be. A legvégén csipet cukrot teszek hozzá.
Bundáskenyérrel, tükörtojással, fasírttal, husival szoktuk enni.

Megjegyzések

9 megjegyzés ehhez: "Spenótfőzelék"

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. július 6. 11:08

És mi lesz rá a feltét?
Imádom a spenótot!:D

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. július 6. 12:53

Szepyke ott kukucskál a sarokban a bundás zsemle :D

sedith írta... [Válasz erre...]
2009. július 6. 13:14

Mi tükörtojással szoktuk enni, de nekem nem muszáj semmi. Az egyszerű kenyér is megteszi. Nagyon szeretem.
Nálam kissé más a menete. Mivel sajnálom eldobni azt a vizet, amiben fő, inkább nem főzöm meg, csupán rádobom a fokhagymás olajra és úgy párolom meg. Végül pedig behabarom. A végeredmény szempontjából különben szerintem teljesen mindegy, hogy hogyan készül, így is úgy is finom. :D

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. július 6. 13:51

Mi is szoktuk tojással is. Azért öntöm ki a levet, mert nekem úgy már kesernyésebb, és azt nem szeretjük. Ezt a tejszínes változatot az összes gyerekem imádja.

sedith írta... [Válasz erre...]
2009. július 6. 14:13

Persze, alkalmazkodni kell!:) Nálunk még senki sem reklamált! :D Amúgy persze, tej, tejszín vagy tejföl kerül bele, mikor mi van otthon, éppen!

etrahnas írta... [Válasz erre...]
2009. július 6. 16:09

Mi is pont spenótot főztünk a hétvégén, mondjuk nem pont ugyanezt a receptet. Rántottát ettünk hozzá. Ha tejbe áztatott kenyeret vagy zsömlét morzsolunk bele, nagyon jó állaga lesz.
A maradékból meg megsütöttük a spenótos kiflit. Mind a kettő nagyon finom lett.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. július 6. 16:30

Nahát! Örülök neki!

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. március 11. 18:19

A spenot a kedvenc fozelekem. A vizet az oxalsav miatt kell leonteni es utana jol kinyomkodni. En nem turmixolom le, hanem darabosra vagom es mint altalaban mas eteleknel, itt is nem a rantasba, hanem a tejjel felengedett fozelekbe teszem a fokhagymat. Igy intenzivebb az ize, amit en, mint nagy hagymafele fogyaszto nagyon kedvelek. :-)A durvara orolt bors nagyon feldobja.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2012. január 17. 14:36

Én is pont így készítem. Nekünk rántott husival az egyik kedvencünk.:)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com