2009. július 13., hétfő

Rizsleves

8 megjegyzés

Múltkoriban néhány szelet tarját sütöttem, és levagdostam a csontos végeket. Betettem a fagyasztóba, ezekből a cupákokból ütöttem össze ma egy levest. Nem tudom, máshol hogy van ez, de mi a lefaragni, szopogatni való csontokért a levesben ölre megyünk, annyira szeretjük.

Rizsleves



Hozzávalók:
néhány levesnek való húsos csont
2 szál sárgarépa
1/2 vöröshagyma
kis csokor petrezselyemzöld
1/2 paradicsom
néhány levélke lestyán
10 szem bors

maréknyi előgőzölt (parboiled) rizs

Elkészítés:
A csontokat vízben felteszem főni. Mikor már majdnem puha a hús rajta, akkor kiveszem őket egy másik edénybe és rászűröm a levet. Megsózom. Beleteszem a zöldségeket és a fűszereket is, és lassú tűzön, épp csak forrogatva főzöm. Fél óra múlva hozzáteszem a rizst is, addig főzöm, míg meg nem puhulnak a rizsszemek.
A parboiled rizs nem esik szét a levesben, én mindig ezt használom hozzá.

Megjegyzések

8 megjegyzés ehhez: "Rizsleves"

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. július 13. 15:47

Én nem szeretem a levesből megenni a húst, csak a tárkonyosból, de én inkább a zöldségekért harcolok a répáért és a krumpliért!:D

lúdanyó írta... [Válasz erre...]
2009. július 13. 17:41

A nagymamám mindig tarjából főzte a húslevest, ha éppen nem a saját csirkét, kakast áldozta fel erre a célra.
Én nagyon szerettem, ma már persze nem annyira korszerű egy ilyen leves, pedig nagyon finom volt :)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. július 13. 17:48

Lúdanyó melyik leves a korszerű?

lúdanyó írta... [Válasz erre...]
2009. július 13. 19:21

Amelyik nem zsíros húsból készül, ez folyik most a csapból is.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. július 13. 19:32

Á értem. Igazad van. No amennyi korszerű elméletről kiderült már, hogy nem is úgy van. Szerintem mindenfélét lehet, de mértékkel.
Finom leves volt :D

Andi írta... [Válasz erre...]
2009. július 13. 20:15

Ezt a levest én is megenném, húsostól, mindenestől. Nagyon jól néz ki!Szepyke a tárkonyt nemrég ismertem meg de azóta imádom! Azt a rízst, hol lehet kapni? Milyen fajta ? A "nagybácsis"?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. július 13. 20:21

Mindegy mi a neve, többféle van.
Parboiled (előgőzölt) ez van ráírva. Zacskóban adják kilósan vagy félkilósan, legalábbis errefelé. Nem ázik szét a levesben. Ebből szoktam a húsgombócot is.

Andi írta... [Válasz erre...]
2009. július 13. 20:29

Köszi, kipróbálom! A másik nekem is szétázott!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com