2009. július 9., csütörtök

Fagylalt sárgabarackból

6 megjegyzés


Hozzávalók:
400 g sárgabarack
200 g házi krémsajt
200 ml tejszín
6 evőkanál cukor
1 dl víz
vaníliakivonat

Elkészítés:
1 dl vízbe teszem a cukrot és szirupot főzök belőle, hagyom kihűlni. Közben a barackot meghámozom, kimagvalom. Hozzáadom a szirupot és a krémsajtot, botmixerrel krémesre keverem. Vaníliával ízesítem. Beteszem a fagyasztóba kb. 1 órára. Kiveszem és újra jó alaposan átturmixolom. Közben a tejszínből habot verek. Óvatosan beleforgatom a fagyos turmixba. Visszateszem a fagyasztóba.
Nálunk kb. 5 óra múlva lett ehető állagú, de közben kétszer még jól átkevertem.
Sajnos fagyigépem nincs.
Szerintünk nagyon finom lett, viszont a kisfiam azt mondta, hogy nem elég barackízű.
Ezen elszomorodtam egy kicsit. Ez azért van, mert hozzászokott az ízfokozókhoz és mesterséges barackízhez, amit mindenhová benyomnak. A valódi barackot már nem is érzi elég barackízűnek.

Megjegyzések

6 megjegyzés ehhez: "Fagylalt sárgabarackból"

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. július 9. 19:19

Pedig a színe, barackszínű! Akkor az íze is olyan kell, hogy legyen. Én egyébként nem szeretem a durva ízeket, inkább vízes legyen, mint tömény.

Rainbow írta... [Válasz erre...]
2009. július 9. 19:37

De elfogadnek egy gombocot:))
Akkorat nyeltem, gondolom Te is meghallottad:)))

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. július 9. 19:41

Na megyek is, eszem egy adaggal. Gyertek ti is:D

Kiddy írta... [Válasz erre...]
2009. július 9. 23:00

Hihi, megelőztél. Holnap akartam valami ilyesmit elkövetni, van sárgadinnyénk is meg barackunk is. Igaz, utóbbi már a végét járja, lekvárt főzött a Mama, úgyhogy én inkább aszalom majd.
És képzeld, nem ízlett a sárgadinnye. Most ettem életemben először, és nem olyan finom, mint a fagyi. =( Tök gáz, hova haladunk.

Csináltam tegnap amúgy karamellpudingot. Gyere, nézd meg, de a kép nagyon rossz.

Jó éjt! =)

trinity írta... [Válasz erre...]
2009. július 10. 2:08

Jé, épp ma főztem, mert tegnapról maradt barackom:))Még nem ettük mind meg...
A színe ilyesmi-de azért lesz kis különbség-már csak hogy ne legyen egyforma!!
Szerintem is barackos kell legyen, van abban annyi gyümölcs!!!

Chef Viki írta... [Válasz erre...]
2009. július 10. 8:00

Én szívesen kanalaztam volna belőle 1-2 gombócot :-)

Főzd meg a kisfiadnak a sárgabarack levesemet, na az durván barackos, nem fog válogatni :-)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com