2009. július 31., péntek

California Coffee Company - a kávézó

1 megjegyzés

Az első gasztro élményünk útközben volt. Mivel Budapest felé mentünk, és egyik fiunk – Tejhabosító Úr - itt dolgozik egy kávézóban, épp munkában is volt, így adta magát, hogy meglátogassuk, végre megnézzük, hol dolgozik illetve ha már itt vagyunk, akkor megigyunk egy kávét is.
A kávézó nagyon tetszett. A Múzeum u. legelején, a Nemzeti Múzeum szomszédságában egy California Coffeshopról van szó. Elegáns bőrfotelekkel van berendezve, nagyobb társaságnak, két sőt egy személynek is található asztal. Az emeleten kényelmes piros fotelekben vagy székeken üldögélhetsz. 120 vendég is tágasan, kényelmesen elfér. Az asztalok nem lógnak egymásba, nagyobb terek vannak.Pultszigeten különböző ízesítőket találsz, amelyekért külön fizetni nem kell.Minőségi kávéból főzik a legkülönbözőbb kávét, az eszpresszótól a capuccinón át a latte art művészi tejeskávékig. Nem szól a füledbe a szinte mindenhol kötelező erőszakos zene, csendes, nyugodt hely. A színek egyszerűek, komponáltak, a fehér, a fekete-barna és a sötétpiros alapszínek uralják a berendezést, itt-ott megjelenik a cég jellegzetes zöld színe. Nagyon ötletesek a szemes kávéból készített dekorációk: az asztalokon nagy üvegedényben cukorral „cifrázva” illetve a kávészemekből ragasztott, lakkozott, íves kis paravánok.A földszinten újságos állvány fogad friss lapokkal. A kávézóban wifi internet is van, amelyet laptoppal használhatsz.A kávéd (vagy teád) mellé jellegzetes amerikai sütemények kaphatók: sajttorták, muffinok, kekszek, piték.
Ha éhes vagy, különböző szendvicsekből választhatsz vagy gyümölcssalátát ehetsz.
Az italok külön pultnál vannak.Igazi „békebeli” kávéházi hangulat van, ahol kellemesen elüldögélhetsz. Az árak természetesen magasabbak, mintha egy presszóba térnél be, (bár némely benzinkút már megközelíti ezt az árfekvést). Kb. 1000-1500 Ft-ért betelepedhetsz egy kényelmes bőrfotelbe egy órácskára, ihatsz egy finom kávét, ehetsz egy szendvicset vagy egy szelet süteményt, miközben elolvasol egy lapot vagy szörfölsz a neten. Így nézve már nem is tartod soknak, egy egyetemi büfé árai kb. fele ekkorák.

Ha akarod, logóval ellátott bögrét, termoszt stb. vásárolhatsz.A rendelés önkiszolgáló jellegű, a pultnál egy tálcán megkapod a kért dolgokat, és oda telepszel, ahova akarsz. A kávézót egy dinamikus fiatal csapat viszi, a vezető és a dolgozók is sok ötlettel és lelkesedéssel dolgoznak. Sokat hallottunk már róla, fiunk szeret itt dolgozni.
Mi is ittunk egy-egy finom, olaszosan erős presszókávét, kisfiunk pedig sajttortát evett.Itt bővebben olvashatsz róluk.

Megjegyzések

1 megjegyzés ehhez: "California Coffee Company - a kávézó"

trinity írta... [Válasz erre...]
2009. augusztus 1. 15:10

Nagyon szeretem az ilyen kávézókat, meg is jegyzem!!!
A kis-nagyfiad meg megnézem:)))

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com