Zúzapörkölt




Hozzávalók:
1 kg zúza
1 fej vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
10 szem bors
csipet kömény
1 evőkanál pirospaprika
1 csapott evőkanál zsír vagy olaj (nálam kacsazsír)
1 erős csövespaprika
fél paradicsom
fél zöldpaprika (a magos fele)


Elkészítés:
A zúzákat egyenként végignézem, s ha kell megtisztítom, a nagyobbakat kettévágom. A hagymákat apróra vágom és megdinsztelem a zsíron, félrehúzom a lábost, belekeverem a pirospaprikát és azonnal felengedem két deci vízzel. Beleteszem a zúzát, paprikát, paradicsomot. Hozzáadom a borsot, köményt, az erős paprikát egyben. Megsózom. Csak annyira engedem fel vízzel, hogy a tetején még kilógjanak a zúzák. Akkor jó, ha rövid a leve. Egy órát főzöm, akkor megnézem, mennyire főtt meg. A zúzának puhára kell főnie. Ha kell, pótolok egy kis vizet, de óvatosan, és még kb. félórát főzöm.

4 megjegyzés:

  1. Nagy kedvenc. Ha szájbanomlós puha a zúza, és kellően fűszeres az ízesítés, akkor ez egy isteni étel! :)

    Jól nézki. (Nálam is van a blogon. Az egyetlen pörkölt... :)) )

    VálaszTörlés
  2. Kerestem nálad, de nem találom. A kereső nem adja ki.

    VálaszTörlés
  3. A zuzénak nem elég a másfél óra hogy puha legyen,minimum 2 órát főzöm((

    VálaszTörlés
  4. szia!én a zúzát kuktában előfőzőm,párolom,30-percig (addigra jól megpuhul!!),majd másik edényben készre főzőm!a

    VálaszTörlés

@templatesyard