2009. június 2., kedd

Zúzapörkölt

4 megjegyzés



Hozzávalók:
1 kg zúza
1 fej vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
10 szem bors
csipet kömény
1 evőkanál pirospaprika
1 csapott evőkanál zsír vagy olaj (nálam kacsazsír)
1 erős csövespaprika
fél paradicsom
fél zöldpaprika (a magos fele)


Elkészítés:
A zúzákat egyenként végignézem, s ha kell megtisztítom, a nagyobbakat kettévágom. A hagymákat apróra vágom és megdinsztelem a zsíron, félrehúzom a lábost, belekeverem a pirospaprikát és azonnal felengedem két deci vízzel. Beleteszem a zúzát, paprikát, paradicsomot. Hozzáadom a borsot, köményt, az erős paprikát egyben. Megsózom. Csak annyira engedem fel vízzel, hogy a tetején még kilógjanak a zúzák. Akkor jó, ha rövid a leve. Egy órát főzöm, akkor megnézem, mennyire főtt meg. A zúzának puhára kell főnie. Ha kell, pótolok egy kis vizet, de óvatosan, és még kb. félórát főzöm.

Megjegyzések

4 megjegyzés ehhez: "Zúzapörkölt"

duende írta... [Válasz erre...]
2009. június 2. 17:12

Nagy kedvenc. Ha szájbanomlós puha a zúza, és kellően fűszeres az ízesítés, akkor ez egy isteni étel! :)

Jól nézki. (Nálam is van a blogon. Az egyetlen pörkölt... :)) )

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. június 2. 17:21

Kerestem nálad, de nem találom. A kereső nem adja ki.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2012. január 20. 18:50

A zuzénak nem elég a másfél óra hogy puha legyen,minimum 2 órát főzöm((

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2012. március 14. 10:47

szia!én a zúzát kuktában előfőzőm,párolom,30-percig (addigra jól megpuhul!!),majd másik edényben készre főzőm!a

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com