2009. június 4., csütörtök

Sült kacsacomb

0 megjegyzés



A combokat megtisztítom az esetleges tollmaradékoktól, majd keresztben 3-4 csíkban bevágom a bőrös hájat a húsig. Minden oldalát megsózom, más fűszer nem szükséges. Belesorakoztatom a fedeles fémtepsibe, a fedőt ráteszem. Akinek nincs, borítsa le alufóliával. 180 fokos sütőben 1 órát sütöm. Akkor leveszem a fedelet, és a keletkezett zsíros levet egy szűk láboskába kiöntöm alóla. A tetején összegyűlik vastagon a kacsazsír, ezt egy evőkanállal lekanalazom vissza a combokra. Egészen le kell zsírozni a levet, ebből majd mártás készül. A combokat kb. 15-20 perc alatt pirosra sütöm. Vigyázat, nem szabad kiszárítani, omlósnak kell maradnia!
A pecsenyelevet egy kevés keményítővel vagy liszttel sűrítem, a sült combok mellé tálalom a mártást.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Sült kacsacomb"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com