2009. június 3., szerda

Piros borsóleves

3 megjegyzés

Az első borsó az idén. Férjem nagyon szereti ezt a fajta levest, ki is fejtegette a borsót, kisfiunk is segített. Így ezt főztem legelsőnek.

Piros borsóleves



Hozzávalók:
1 kg hüvelyes borsó (kb. 1/2 kg fejtve)
1 szál sárgarépa
1 szál zöldségzöld
3 cm-es póréhagymadarab
5 szem egészbors
csipet cukor
egy szeletke vaj
1 evőkanál finomliszt (nem púpos)
1 teáskanál pirospaprika
késhegynyi lestyán

Elkészítés:
Néhány zsenge borsóhüvelynek lehúzom a legkülső vékony hártyáját és azt is a borsóhoz teszem. A borsót és a karikára szelt répát kb. 5 percig dinsztelem a vajon, a csipet cukrot rászórom és azt is megpirítom. Ráteszem a lisztet, elkeverem, lehúzom a tűzről és a pirospaprikát is hozzákeverem. Felengedem vízzel. Beleteszem a pórét, borsot, lestyánt, zöldségzöldet, megsózom. Puhára főzöm. Közben 1 tojásból csipetkét készítek és beleszaggatom. Egy percig forralom még.
Levestésztát is használhatunk.

Megjegyzések

3 megjegyzés ehhez: "Piros borsóleves"

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. június 3. 13:02

Ezt én frissen facsart citrommal és tejföllel eszem. Imádom!!!!

trinity írta... [Válasz erre...]
2009. június 3. 19:14

Nálunk is piros, csak galuska-szerű betét kerül bele..Nincs is jobb a friss zöldborsólevesnél!!!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. június 3. 22:34

Én szoktam fehéret is főzni: http://hungariancook.blogspot.com/2009/03/anya-borsolevese-vajgaluskaval.html.
Azt is nagyon szeretjük. És a fehéret szoktam tárkonyosan és tejföllel is.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com