Mascarpone torta


Már csak pár szem eper volt a hűtőben, és valószínű, az idén már nem sütök epres dolgot. Gondoltam, díszítéshez épp elég lesz. Volt még házi krémsajtom is, ezt a kis tortát készítettem belőle. A krém egy kicsit sok lett, túl magas, eléggé dülöngélős a habos krém, gondolom ekkora formába (18 cm-es) 250g krémsajt és 1 dl tejszín is elég lett volna.

Mascarpone torta



2 tojásból 18 cm-es tortaformában kakaós piskótát sütök. Kihűtöm. Az aljáról leveszem a sütőpapírt és visszateszem a formába.

Hozzávalók a krémhez:
300 g krémsajt
150-200 g porcukor
5 g (1 teáskanál) porzselatin
1 dl tej
1-1,5 dl tejszín

A krémsajtot elkeverem a cukorral. A tejet felforrósítom, feloldom benne a zselatint, hagyom hűlni. Addig a tejszínt habbá verem. A langyos zselatint a sajtos krémhez keverem, és óvatosan hozzáforgatom a tejszínhabot is. Ráöntöm a piskótára, hűtőben kihűtöm. Bármilyen gyümölccsel díszíthető (málna, ribizli, szeder, barack, kivi stb.).

13 megjegyzés:

  1. Hát, ez pazar látvány, pedig nem szeretem az epret! Jól állnak egymásnak! :)

    VálaszTörlés
  2. Én viszont imádom az epret-a krémből meg sosem sok:)))
    Szépséges!

    VálaszTörlés
  3. Így van Trinity, nálunk se reklamált senki :))). Valójában fele-fele volt, az első képen is látszik, de nem tettem bele sok zselatint, hogy habos, krémes legyen, így amikor kivettem a formából, hogy lefotózzam, dülöngélt. Gyorsan vissza is tettem:)) De a csökkentett mennyiséggel is el lehet készíteni, úgy is finom.

    VálaszTörlés
  4. Nekem tetszik! Így jó, ahogy van, dülöngéljen csak! :)) Be a szájamba. Istenien néz ki! :)

    VálaszTörlés
  5. Csatlakozom Duende-hez! Bárcsak pont a szám felé dülöngélne egy szép nagy szelet :-)))

    VálaszTörlés
  6. Én meg jót röhögtem Duende bejegyzésén. Valahogy láttam, ahogy dülöngél a szájába, bár se Duendét, se a száját nem láttam eddig, csak a tortát. :))))

    VálaszTörlés
  7. Szerintem is tökéletes ennyi krémmel! nem maradt egy szeletke?? :)))

    VálaszTörlés
  8. Megcsináltam, szuper fincsi! :)

    VálaszTörlés
  9. Az baj,hogy nem lehet kinyomtatni ezeket a szuper recepteket.

    VálaszTörlés
  10. Kedves WiseLady! Nagyon megtetszett ez a torta, ezért elkészítettem és feltettem a saját honlapomra is, természetesen a rád való hivatkozással. Gratulálok hozzá, tényleg nagyon finom! A blogodhoz is jár a gratuláció, nagyon sok finomság található itt. Ajánlottam már másoknak is! :)
    http://minimancs.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1164877

    VálaszTörlés
  11. @minimancs
    Köszönöm! Örülök, hogy jól sikerült.

    VálaszTörlés

@templatesyard