2009. június 7., vasárnap

Kapros tökfőzelék

0 megjegyzés

Még olyan zsenge a tök, hogy szinte nem is kell főzni. Az első főzelék, lányomnak főztem, ezzel vártam, mert hazajött.

Kapros tökfőzelék



Hozzávalók:
1 kisebb tök (tisztíva kb. fél kg)
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj vagy fél evőkanál zsír
1 evőkanál finomliszt
pár csepp ecet vagy citromlé

csipet cukor
1,5-2 dl tejföl
kapor

Elkészítés:
A tököt meghámozom, kivájom a belét, nagy lyukú reszelőn lereszelem. Megsózom, hogy egy pici levet eresszen. A vöröshagymát apróra vágom és az olajon megdinsztelem. Ráteszem a lisztet, egy kissé pirítom, lehúzom a tűzről, hagyom hűlni. Ha meghűlt, a tök levével simára kavarom és a tököt is hozzáadom. Felforralom, lassú tűzön meg-megkavargatva puhára főzöm. Hozzáadom a tejfölt, pár csepp ecetet, csipet cukrot és kevés apróra vágott kaprot. Ha kell sózom. Jól összeforralom.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Kapros tökfőzelék"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com