2009. június 27., szombat

Hamburger húspogácsa - chickenburger

6 megjegyzés



A "tökéletes hamburger" projekt 3. része:
A hamburgerpogácsa alapja Gordon Ramsey receptje, apró eltéréssel.

Hozzávalók:
35 dkg csirkemell (vagy sertés, marha, pulyka hús)
1/2 hagyma (lila vagy vörös) - opcionális
1 evőkanál ketchup
1/2 paradicsom lehámozva (vagy aszalt paradicsom) - opcionális
1-2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál Worcestershire szósz
1 kávéskanál Tabasco szósz
1 kávéskanál mustár
1 kávéskanál méz

Elkészítés:
A húst csíkokra, a hagymát nagyobb darabokra vágom.
Mindent bepakolok az aprítóba és megdarálom. (Összegyúrom a tojásfehérjével, ha van). Gombócokat formázok, és akkorára lapítom, hogy a zsemle átmérőjénél egy kissé nagyobb legyen, mert süléskor összehúzódik. A húspogácsa közepe egy kicsit laposabb legyen, mint a széle, akkor szép egyenletesre sülnek majd. Só nem kell bele, mert a szószok sósak, és a só kiszívja a vizet a húsból, nagyon szárazzá, tömörré válik és össze is ugrik. Inkább fogyasztáskor szórjunk még rá, ha szükséges (nálunk nem kellett). Ezután folpackra rakom őket, mindegyik közé jusson fólia, és egy órára (vagy több is lehet, azaz felhasználásig) beteszem a fagyasztóba. Azért kell hűteni, hogy sütéskor egyben maradjon tojás nélkül is.
Fagyott állapotban sütöm, nehéz teflon vagy grillserpenyőben, kevés olajon. Először mindkét oldalát megpirítom, majd mérsékelt lángon átsütöm. A csirkehúst nagyon hamar át lehet sütni, (két-három perc alatt, ha csak 1 órát volt fagyasztóban), de közben zaftos is marad. A sertésnek, marhának több idő kell.
A pogácsa grillrácson is süthető.
Ha kész, azonnal beborítjuk egy vastagabb sajtszelettel, ami a forró húson megolvad.

Megjegyzések

6 megjegyzés ehhez: "Hamburger húspogácsa - chickenburger"

Andi írta... [Válasz erre...]
2009. június 27. 17:14

Minden nagyon-nagyon guszta! Valamikor én is beütemezem,ez tényleg a tökéletes lehet!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. június 27. 17:20

Próbáld ki, átment a gyerekteszten:DDD

Mian írta... [Válasz erre...]
2009. június 27. 18:22

Ez aztán az átfogó összefoglaló a hambiról! :)
Szépek :)

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. június 27. 20:31

Ránéztem és nagyon éhes lettem!
Nagyon jól néz ki, tehát az íze is tökéletes lehet!:D

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. június 27. 20:49

Tényleg nagyon finom lett az íze is. Már többféle recepttel próbálkoztam, és tegnap Limara bucija adta meg az utolsó lökést, azonnal elindultam próbát tenni. Ez a zsemle, szósz és húspogácsa tökéletes, és semmi műanyag benne, igazi a sajt, nincs égett növényi transzzsír íz, nincs mócsing, adalékmentes stb.

trinity írta... [Válasz erre...]
2009. június 27. 23:23

Szoktam sütni-szintén szárnyasból...
Akkor most mondja valaki, hogy a hamburger "junk food"...
Az , a mekis- de ez nem!! Ez szuper és egészséges is!!!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com