2009. június 13., szombat

Gofri - amerikai palacsinta

14 megjegyzés

Gyerekek voltak fiamnál játszani, nekik sütöttem a gofrit. Kétféle receptet használok, van egy gyors változat és van az "igazi". Most ez utóbbit sütöttem. Ez a változat kívül roppanós, belül könnyű, puha. A másik változat inkább ropogósabb belül is, de egyben tömörebb is, viszont pillanatok alatt kikeverhető.
Persze hosszabb állás után mindkettő megpuhul, de leginkább a sütőből eszik nálunk a fiúk azonnal, amikor még langyos. Mi most vaníliakrémmel és lekvárral ettük. A vendégsrácoknak is ízlett.
Mindkét tészta süthető palacsintasütőben is, igazi amerikai palacsintaként.
Legyetek szívesek megcsodálni a kék hortenziát is, most nyílik az előkertünkben, nagyon sok van a bokron.

Gofri kb. 12-14 db



Hozzávalók:
300g finomliszt
1 csomag sütőpor
2 tojás
100 g vaj
egy-két csepp vaníliakivonat
90 g cukor
csipet só
3,5 dl tej
reszelt citromhéj
citromlé

Elkészítés:
Kimérem a lisztet, hozzákeverem a sütőport, csipet sót, cukrot, vaníliát, citromhéjat, beleteszem a tojássárgákat és 2 dl tejet. Robotgéppel simára kavarom. Megolvasztom a vajat, azt is hozzákeverem, végül a maradék tejet is. Egy másik tálban felverem a tojásfehérjét, mikor már habos, beleadok egy csavarás citromlét és azzal nagyon kemény habot verek. (Mikor már azt gondolnád, hogy kész, akkor még tovább verjed.) A habot óvatosan hozzákeverem a masszához. A gofrisütőt előmelegítem, mindkét helyére két-három evőkanál masszát öntök, elegyengetem és megsütöm, inkább sötétebbre, hogy jó ropogós kérget kapjon.

Gofri - gyors változat



Hozzávalók:
250 g liszt
80 g cukor
1/2 sütőpor
vaníliakivonat
2 tojás
100 g vaj
2,5 dl tej
csipet só

Ezeket a hozzávalókat beletesszük egy tálba, az egészet robotgéppel összekeverjük, és már süthetjük is.

Megjegyzések

14 megjegyzés ehhez: "Gofri - amerikai palacsinta"

trinity írta... [Válasz erre...]
2009. június 13. 12:06

Szépek lettek és a hortenzia is csodás! Ebből a virágból a kéket szeretem leginkább!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. június 13. 12:24

Nálunk magától kék a hortenzia, nem csinálunk vele semmit, ilyen a talaj, de pl. a szomszédoknál már csak lila. A mi bokrunkon egyszerre van fehér, lila és azúrkék színű, nagyon híres a bokrunk a környéken.

Mian írta... [Válasz erre...]
2009. június 13. 12:44

Én is tegnap sütöttem gofrit a gyerek partyra, csak keksznek! Majd posztolom!
Gyönyörü a hortenziád! Nekem csak rózsaszínü lesz :( Hiába veszek kéket, következö évben felveszi az egyen színt. A talaj miatt.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. június 13. 13:41

Azt írja az edenkert.hu:
"Ha alumínium-szulfáttal öntözzük a növényt, akkor a virágok azúrkék színűek lesznek. Ha timsóoldatot teszünk az öntözővízbe, akkor pedig még élénkebb kék virágaink nyílnak majd. Mindkét adalékanyag beszerezhető a gazdaboltokban."

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. június 14. 10:11

A kedvencem a hortenzia. Ilyen pazar látványt szerintem nem sok növény ad. Még kiszárítva is gyönyörű. Nekem a halványlilás, vagy az egész zöldes a kedvencem. Jah, és a gofrit is eléggé szeretem. Karácsonykor a Jókai térnél mindig árulnak, ilyenkor kötelező program vásárba menni. Otthon viszonylag ritkán sütök, nekem ez valahogy a karácsonyhoz kapcsolódik, pedig ez hülyeség, de ez van. :)

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2009. június 15. 23:08

Szia Wise Lady! Nagyszerű receptek, csodás képek.. :)
A gofrival kapcsolatban: próbáltad vagy próbálta már valaki szendvicssütőben sütni? :)) Üdv: Zsó

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. június 16. 22:14

Szerintem a szendvicssütővel az a baj, hogy túl vastag, egyébként simán megsüthető benne. Én mégis inkább azt ajánlanám akkor, hogy palacsintasütőben süss belőle kicsi kereket, azt már próbáltam.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2009. június 17. 12:50

Én is arra gondoltam, hogy esetleg túl vastag, na mindegy, köszi. :)

dztunde írta... [Válasz erre...]
2010. március 15. 17:52

Az én nagycsaládos gofrim:)) Azért hívom így,mert nagy adag,de nálunk elfogy a 3 gyerekkel.
25 dkg ráma, 25 dkg cukor, 6 tojás, 50 dkg liszt, 1 sütőpor, fél liter tej, 2 cs. vaníliás cukor.
Összekeverem robotgéppel és már sütöm is.
Szerintem ez a Te gyors gofri recepted, csak a duplája:))
Megint nem mondtam újat:((

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. március 15. 18:13

Köszönöm Tündi!
Ne szomorkodj, mert nagyon hasonlók, de azért nem egészen ugyanaz:D Az én receptemben pl. kevesebb cukor van, és vajat használok. De ettől függetlenül én is imádom ezt a gyors változatot.

Kiddy írta... [Válasz erre...]
2012. február 4. 19:05

Még sosem okoztak csalódást a receptjeid. Most sem. Nagyon finom a gofri!!! Köszi! =D

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2012. február 5. 14:58

@Kiddy
Köszönöm :) Örülök, hogy jó lett.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2016. május 3. 10:22

Szia! Éppen most szeretnék gofrisütőt venni, te milyet használsz?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2016. május 4. 0:32

@Névtelen
Nekem egy noname legolcsóbb van. Sokat használom, kifogástalan. Leggyakrabban a gyorsgofrit sütöm.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com