2009. június 3., szerda

Csipetke

3 megjegyzés
Hozzávalók:
1 tojás
rétesliszt
pár csepp olaj
csipet só

Elkészítés:
Csak akkor fogok hozzá, amikor már szükségem van rá. Ne álljon!
A lisztet kimérem egy tálkába, beleszórom a csipet sót, beleütöm a tojást, beleteszem az olajat, és villával elkeverem. Nem szabad kidolgozni, gyúrogatni, épp csak elkeverni. Ne legyen kemény! Kiveszem a tálból, lisztes tenyeremmel hosszú kígyókat hengergetek és belecsipegetem a levesbe. Akkor kész, ha feljön a felszínre, egy perc forralás elég.

Megjegyzések

3 megjegyzés ehhez: "Csipetke"

duende írta... [Válasz erre...]
2009. június 3. 12:05

Na ezt viszont én teljesen másképp tanultam és csinálom! :)

trinity írta... [Válasz erre...]
2009. június 3. 18:56

Én pedig sosem szoktam csipetkét főzni-de ahogy leírod annyira egyszerű, hogy ki is próbálom. Bablevesbe nagyon szeretjük....

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. június 3. 22:52

Az is, nagyon egyszerű. Egyébként finomlisztet is használhatsz, az olaj el is hagyható. De nem szeretem a nagyon kemény csipetkét, és ha teszek bele pár cseppet, sokkal könnyebb a tésztát elcsipkedni.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com