2009. május 26., kedd

Túrókrémes epersüti egyszerűen

10 megjegyzés

Úgy adódott, hogy kaptam egy kosár mélybordóra érett epret. Muszáj volt feldolgozni. A legegészségesebb szemeket kiválogattam, a többiből lekvárt főztem, és egy kevésből született ez a süti.
A tészta szép rózsaszínű lesz, nem annyira levegős, könnyű, a gyümölcs miatt, de ízre finom, szemre szép.

Túrókrémes epersüti



Hozzávalók: 25x25 cm-es tepsihez (vagy 28 cm átmérőjű tortaforma)
250 g finomliszt
100 g eper + 8 szem a tetejére
100 g cukor
1 tojás
50 g vaj
2 evőkanál szamócaszörp
1 teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
csipet só
3 púpos evőkanál tejföl
A krémhez:
750 g félzsíros túró
100 g vaj
150-200 g porcukor

Elkészítés:
Az epret a cukorral megszórom, lefedem és 1 napig állni hagyom.
Kimérem a lisztet, hozzáadom a sót, sütőport (szódabikarbónát). A tojást habosra keverem a vajjal, hozzáadom a cukros epret, a szörpöt, elkeverem. Beleadom a tejfölt is, hozzákeverem a száraz hozzávalókat is. A sűrűséget 1-2 kanál tejjel lehet beállítani. Ne legyen lágy, csak kenhető. A tepsibe símítom és 200 fokra előmelegített sütőbe teszem. 5 perc múlva 180 fokra mérsékelem a sütőt, összesen kb. 20 percig sütöm. Hagyom kihűlni. Közben kikeverem a túrókrémet.
A túróhoz adom a puha vajat és habosra keverem, majd a porcukrot is beleteszem. Ekkor a botmixerrel addig turmixolom, míg megszűnik a túró darabossága, és az egész egy nagyon finom krémmé alakul. Rákenem a kihűlt tésztára, 4x4=16 darab négyzetet jelölök, és minden négyzet közepére egy fél eperszemet teszek. Kihűtöm, hogy a krém keményebb legyen.

Megjegyzések

10 megjegyzés ehhez: "Túrókrémes epersüti egyszerűen"

Anett Lazar írta... [Válasz erre...]
2009. május 26. 19:06

De beleharapnék abba a szeletbe!!!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. május 26. 19:06

Szívesen megkínálnálak.

The Chef Viki írta... [Válasz erre...]
2009. május 26. 19:48

Felénk is elküldhetnéd a tündérkédet, akitől kaptad a kosár epret :-))

Isteni finom lehet ez a süti...

Receptgyűjtő írta... [Válasz erre...]
2009. május 26. 23:09

Nagyon gusztusos! :-)

duende írta... [Válasz erre...]
2009. május 27. 0:47

Hát ezt megcsinálom! Mekkora ötlet! :)
És istenien is néz ki!!!

Megvettem, vittem. :)

Ottis írta... [Válasz erre...]
2009. május 27. 5:24

Nagyon jól néz ki,receptet lementettem :-)

Vegavarázs írta... [Válasz erre...]
2009. május 27. 9:59

Nagyon gyönyörű! Amikor megláttam a képet, sokkal bonyolultabbnak hittem. Szuper ötlet, és nagyon jól jön, mert épp egy klassz epres süti receptet kerestem! Köszönöm!

The Chef Viki írta... [Válasz erre...]
2009. május 27. 11:02

Szia, nézz be kérlek hozzám!

Péter írta... [Válasz erre...]
2010. március 6. 19:26

mi az a sikér?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. március 6. 19:28

Péter: búzafehérje (sikér, szejtán néven fut). Minél több van a lisztben, annál jobb minőségű, szebb a kelt tészta pl.
A vegák pedig hús helyett használják, hasonlóan, mint a szóját.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com