2009. május 22., péntek

Teljes kiőrlésű tönkölycipók

5 megjegyzés

Teljes kiőrlésű tönkölycipók



Hozzávalók:
200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
150 g fehér kenyérliszt
1 teáskanál sikér
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
1 teáskanál savó (tejföl, joghurt stb.)
12,5 g élesztő (negyed)
2 dl víz

Az élesztőt feloldom a langyosított vízben, az összes hozzávalót megdagasztatom a kenyérsütő géppel hagyom kelni fél-háromnegyed órát. Kiveszem, átgyúrom, 3 egyenlő részt mérek belőlük (kb. 200g-osak lesznek). Megformázom és szilikon sütőlapra teszem, majd belangyosított sütőben kelesztem újabb félórát. Ha letelt, a cipókat éles késsel bevagdosom, vízzel megkenem. A sütő aljába is vizet spriccelek, begyújtom 200 fokra. Míg bemelegszik, addig is kelnek a cipók. Kb. 25 percig sütöm, ha kész kiveszem és megkenem hideg vízzel, hagyom kihűlni.

Megjegyzések

5 megjegyzés ehhez: "Teljes kiőrlésű tönkölycipók"

Limara írta... [Válasz erre...]
2009. május 22. 13:54

Gyönyörű! :))

duende írta... [Válasz erre...]
2009. május 22. 17:25

De szeretem az ilyen cipókat! :)

Mian írta... [Válasz erre...]
2009. május 23. 7:38

De szép! :)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. május 23. 8:53

Finom is volt. Könnyű, puha a belseje.

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. május 23. 13:34

Szerintem tökéletes lenne a tárkonyos leveshez. Csodaszép darab! Két hete nem ettem kenyeret, a morzsáiból maradt még esetleg? :-) Már a pizzánál is felsóhajtottam, de ahogy megnézem ezt a képet, érzem a friss kenyér illatát. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com