2009. május 5., kedd

Tejszínes spárga

1 megjegyzés


Egy nagyon egyszerű és gyors elkészítési mód, de mégis nagyon finom.

Tejszínes spárga



Hozzávalók:
500 g spárga
50 g vaj
1 dl tejszín


Elkészítés:
A spárgát éles késsel megkaparom, és a külső réteget leszedem. Az alsó, fás részeket levágom. A spárgákat először blansírozom a következőképpen. Előkészítek egy tálba jéghideg vizet. Vizet teszek fel 2 kávéskanál sóval és egy kávéskanál cukorral, s ha forr, beledobom a spárgát és 5 percig főzőm. A forró vizet leöntöm, és a spárgát a jéghideg vízbe rakom, hogy minél hamarabb lehűljön (sokkolás), majd papírtörlőre kiszedem őket. Közvetlen tálalás előtt egy nehéz serpenyőt felforrósítok, beleteszem a vajat, és a spárgákat addig piritom, míg egy kicsi színt kapnak, itt-ott megpirulnak - ez két-három perc. Ezután beleöntöm a tejszínt, sózom, és megrázogatom, egyet rottyanjon, majd azonnal leveszem a tűzről. A tejszín és a vaj krémes mártást fog képezni a spárgán.

Megjegyzések

1 megjegyzés ehhez: "Tejszínes spárga"

duende írta... [Válasz erre...]
2009. május 5. 20:40

Ez jó! :) A legfinomabb elkészítési módok egyike. Isteni, én is nagyon szeretem.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com