2009. május 2., szombat

Ropogós csirkeszárnyak

2 megjegyzésTudom, sok félét lehetne a szárnyakra kenni, de nálunk ez az egyszerű változat a nyerő, akármennyi elfogyna.

A szárnyakat alaposan átnézem, semmilyen toll vagy kutú ne maradjon. 1-1 kávéskanál őrölt rozmaringot, őrölt majorannát és pirospaprikát összekeverek két kávéskanál finom sóval, ezt a fűszerkeveréket a szárnyakra szórom, és kb. egy órát hagyom pihenni. Akkor az egészre ráöntök kb. egy-másfél dl olajat és átkeverem, hogy jól eloszoljon, a szárnyakat tepsibe sorakoztatom. A gázsütőt 200 fokra begyújtom és a begyújtástól számított egy óráig sütöm. Ekkor feljebb veszem 220 fokra a lángot, és még 15-20 percig sütöm őket. A szárnyakat közben nem piszkálom, nem forgatom, finom ropogósra sül ezalatt.

Megjegyzések

2 megjegyzés ehhez: "Ropogós csirkeszárnyak"

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2009. május 19. 10:38

Valóban finom, kipróbáltam. Ízlett nejemnek is lányomnak is. Pedig nem minden fűszert találtam meg hozzá odahaza.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. június 25. 21:54

Imádott szárnyak:
3 részre szétvágom, (nagyon finom tud lenni a "csücske" is ha jól megpirult) delikáttal beszórom nagyon kevés kell rá, aztán hogy olaj ellepje (kicsi teflon lábas)kb. 15 perc. Tényleg siker!!!! és gyors.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com