2009. május 3., vasárnap

Rizibizi

0 megjegyzés

Ha nem lenne nagyon jó minőségű edénykészletem, talán nem is tudnék pergős rizst főzni. Esetleg teflonban? Szerencsére nászajándékul ezt kaptunk, így ez nem gond.
Nagyon nehéz, magasfalú fémlábos, jól illeszkedő, nem lyukas fedővel, ilyen az én rizspárolóm.

Rizibizi



Hozzávalók:
egy bögre rizs
egy bögre zsenge zöldborsó
másfél bögre víz vagy húsleves vagy zöldség alaplé
1 kávéskanál só
petrezselyemzöld
fél dl olaj vagy 50 g vaj

Elkészítés:
A rizst szűrőben alaposan megmosom, beleteszem a lábosba, hozzáadom a borsót, sót, olajat vagy vajat, petrezselymet és felöntöm. Felteszem főni. Ráteszem a jól illeszkedő fedőt. Ha felforrt a legkisebb gázlángot legkisebb takarékra teszem, és ezen párolom 10 percig, majd elzárom a lángot, és félórát hagyom még magában. A fedőt egyszer sem szabad levenni!

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Rizibizi"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com