2009. május 18., hétfő

Ratatouille - francia lecsó

1 megjegyzés

Valamiért akciózva volt a padlizsán. Megnéztem jól, kifogástalannak tűnt, vettem. Múlt hétről maradt 2 cukkinim is, kézenfekvő volt a ratatouille. Vettem 3 szép kaliforniai paprikát, és hajrá, nekifogtam.

Ratatouille - francia lecsó



Hozzávalók:
2 szép padlizsán
2 nagyobbacska vagy 3-4 kicsi cukkini
3 kaliforniai húsos paprika, 3 féle színű
2 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 paradicsom
egy-két kanál sűrített paradicsom
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál kakukkfű

bors
olaj



Elkészítés:
A padlizsánt, a paprikákat beteszem a sütőbe, és félórát sütöm. A paradicsomokat is hozzájuk teszem az utolsó 10 percre. Hagyom kihűlni. Addig a cukkinit meghámozom, felszeletelem, serpenyőben 2 kanál olajon egy picit megpirítom, majd a karikára vágott hagymát is megdinsztelem. A paprikákról, padlizsánról és a paradicsomról lehúzom a héját.



A fokhagymát apróra vágom. Egy tűzálló tálba rétegeket rakok, miközben minden hozzávalót karikákra vágok:



Cukkini, vöröshagyma, minden paprikának a fele, paradicsom, megszórom fokhagymával, sózom, fűszereket teszek rá, sűrített paradicsomot csepegtetek rá, majd rakok egy sor padlizsánt is. Meglocsolom olajjal. Még egy ugyanilyen sorrendű rétegezést csinálok. Ráteszem a jénaira a fedőt, és a sütőben egy órát sütöm, kb. 180-200 fokon.
Gyönyörű színes lett és nagyon finom. Kint ettük az udvaron:

Megjegyzések

1 megjegyzés ehhez: "Ratatouille - francia lecsó"

duende írta... [Válasz erre...]
2009. május 19. 7:52

De jól néz ki...:)) Na majd nyáron én is, szeretem! :)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com