2009. május 20., szerda

Krémsajtos, diós süti

0 megjegyzés

Krémsajtos süti



Hozzávalók: 25x25 cm-es tepsihez
A tésztához:
250 g rétesliszt
100 g cukor
100 g vaj
1 tojás
1 púpos evőkanál tejföl
2 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2-3 evőkanál tej
csipet só
A tetejére:
500 g házi krémsajt (2 tejfölből, 48 órás)
100 g cukor
4 tojás
1 evőkanál keményítő
vanília
citromlé
100 g dió

Először elkészítem a tölteléket: a krémsajthoz adom a vaníliát, facsarásnyi citromlét, cukrot, keményítőt, 1 tojást, és robotgéppel elkeverem, azután hozzáadom a 3 tojást is, és azzal is homogénre keverem. A diót aprítóval épp csak összevagdalom.
Ezután egy sütőpapírt vágok a tepsibe, begyújtom a sütőt 200 fokra.
Összeállítom a tésztát: a lisztet kimérem, hozzáadom a sütőport, szódabikarbónát, sót. Másik tálban a tojást habosra keverem a cukorral, hozzáadom a puha vajat, majd a tejfölt is. Hozzáöntöm a száraz hozzávalókat és elkeverem, 2-3 evőkanál tejjel hígítom. Sűrűnek kell lennie.
A tésztát a sütőpapírra símítom vékonyan, rászórom a darabolt diót, végül ráöntöm egyenletesen a krémsajtos keveréket. Betolom a sütőbe. 5 perc múlva eggyel lejjebb veszem a lángot (180 fokra), így sütöm lassan kb. 45-50 percet. Ez a mennyiség egy 25x25 cm-es tepsiben sült.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Krémsajtos, diós süti"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com