2009. május 3., vasárnap

Kenyér 3.

2 megjegyzés

Ez a kenyértészta 1 kg-os kenyérre való, sütőben sütöm, két egyforma magasoldalú hosszúkás cseréptálban úgy, hogy sütőpapírt teszek alá és azzal is takarom le. Kicsit lágyabb a tészta, cserébe finom puha kenyér lesz belőle.

Kenyér



Hozzávalók:
400 g finomliszt vagy kenyérliszt
200 g rétesliszt
1 teáskanál sikér
2 evőkanál olaj
2 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
1 teáskanál tejföl (joghurt, kefír, savó)
25 g élesztő
3,8 dl víz

Elkészítés:
A hozzávalókat beleteszem a kenyérsütő gépbe és megdagasztatom. Félóra kelés után újra elindítom a gépet, és ismét megdagasztatom. Egy óra kelés után kiveszem a gépből, átgyúrom, kétfelé veszem. A cseréptálakat sütőpapírral bélelem, a kenyereket megformázom és a tálakba teszem, sütőpapírral betakarom és hagyom még kb. félórát kelni. Ekkor a takaró papírokat belülről vízzel megspriccelem és a sütőt 200 fokra begyújtom. A kenyerek a melegedéssel még kelnek. Kb. félóra sütés után megnézem őket, vízzel ismét beecsetelem a tetejüket és készre sütöm.

Megjegyzések

2 megjegyzés ehhez: "Kenyér 3."

Limara írta... [Válasz erre...]
2009. május 3. 19:04

Nagyon jól néz ki! :))

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. május 3. 19:47

Na a te kenyereid gyönyörűek, én meg se közelítem.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com