2009. május 30., szombat

Hagymasaláta

10 megjegyzés

Ennél egyszerűbb "mellévaló" nem hiszem, hogy létezik. De annyira finom, hogy erőltetnem kell, hogy abbahagyjam. Azért a gyomorégéssel vigyázni! Nagyon passzol natúr módon sült húsokhoz.

Hagymasaláta



Hozzávalók:
3 fej vöröshagyma
1 dl tejföl vagy joghurt
kevés balzsamecet (opcionális)


Elkészítés:
A vöröshagymát megpucolom, először félbe vágom, majd a feleket vékonyan felszeletelem (közben letörölgetem a könnyeimet). Ujjaimmal szétszedem szálasra, majd besózom, átkeverem. Egy félórát hagyom sózódni. Akkor pár csepp világos balzsamecettel ízesítem (ez el is maradhat) és elkeverem a tejföllel. Én tejföllel jobban kedvelem, mint joghurttal.

Megjegyzések

10 megjegyzés ehhez: "Hagymasaláta"

trinity írta... [Válasz erre...]
2009. május 30. 17:45

Ó, még sosem ettem, pedig milyen egyszerű és nagyon finom lehet!!!Igen, a tejföllel szerintem is krémesebb!

duende írta... [Válasz erre...]
2009. május 30. 21:29

Hmmmm......... :))))))

nagy ötlet! :)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. május 30. 21:40

Már sok-sok éve csinálom, egy barátunktól tanultam, a balzsamecetes ízesítés azóta került rá, mióta lehet kapni.

stampoasis (alias nokedli) írta... [Válasz erre...]
2009. május 30. 23:29

jól hangzik, majd én is kipróbálom.
lenne egy kérdésem: kersetem, de nem találtam. hol találom meg a "google-übersetzung-ot"?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. május 31. 0:12

Az oldalsávban felül van egy Google translate, azon belül Deutsch. Ezt kérdezted?

stampoasis (alias nokedli) írta... [Válasz erre...]
2009. május 31. 15:47

igen ezt kérdeztem. ha megírnád, hogyan kell feltenni (ill. hol találom) nagyon megköszönném. kerestem magam, de túl béna voltam hozzá. az email-címem:

stampoasiskukacgmx.de

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2010. május 8. 19:46

Én is szoktam csinálni hagymasalátát, de egészen pici, apró kockákra vágva még jobb íze van. :)

És persze, ajánlom mindenkinek !

Laca írta... [Válasz erre...]
2011. február 7. 11:24

A hagymához egy tipp ha felvágjátok akkor kapjatok be egy kicsit belőle és nem fogtok könnyezni :D Üdv.:Laca

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. február 7. 11:34

@Laca
Kipróbáljuk!

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. december 29. 14:18

Én a hagymát megfőtt, kockára, vagy karikára vágott burgonyával szaporítom, majd a tejfölt egy kis citromlével, mustárral elkeverem, de a főtt tojás sárgája is nagyon finom bele.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com