2009. május 27., szerda

Francia hagymaleves

0 megjegyzés



Francia hagymaleves

Hozzávalók:
3 nagyobb fej vöröshagyma
1 nagyobb fej lilahagyma
1 l húsleves vagy zöldségleves vagy víz
50 g vaj
1 evőkanál rétesliszt
50 g reszelt sajt (füstölt még jobb)
1 tojássárgája

fehérbors

Elkészítés:
A hagymákat negyedbe vágom és felszeletelem, vajon megdinsztelem, jó 5 percig. Ráteszek 1 evőkanál lisztet, átkeverem és felöntöm 1 l alaplével vagy vízzel. Kb. 20 percig főzöm. Sózom, fehérborssal ízesítem. Beleteszem a sajtot is. Ennél a lépésnél az egészet botmixerrel pürésíthetjük is, akkor hagymakrémlevest kapunk.
Közben pirított zsemlekockákat készítek.
Tálaláskor egy tálban elkeverem a tojássárgáját és arra merem keverés közben a levest. A zsemlekockával fogyasztjuk. Ha van otthon száraz fehérbor, akkor egy fél decit a főzés elején hozzáönthetünk. Pikáns ízt kap a leves.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Francia hagymaleves"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com