2009. május 5., kedd

Fasírt

4 megjegyzés

A fasírt akkor finom, ha a külseje ropogós pirosra sül, de a belseje sem marad sületlen. Ezért bő olajban, kis lángon, lassan sütjük, fedő alatt.

Fasírt



Hozzávalók:
1 kg darált hús
2 kávéskanál só
bors
2 teáskanál őrölt paprika
3 gerezd fokhagyma
apróra vágott petrezselyemzöld
3 tojás
3 kifli vagy zsemle vagy szelet kenyér
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A fokhagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a zsemlét feldaraboljuk és tejbe áztatjuk. Minden hozzávalót egy tálba rakunk, a kinyomkodott zsemléket is, plusz két evőkanál zsemlemorzsát is. Alaposan összegyúrjuk. Gombócokat formázunk és zsemlemorzsában meghempergetjük. Egy lábasban olajat forrósítunk, annyit, hogy a fasírtoknak legalább félig érjen. A gombócokat belehelyezzük és lefedjük. Lassú tűzön sütjük. Kb. 15 perc múlva megfordítjuk és sütjük a másik oldalát is negyedóráig. Akkor levesszük a fedőt és mindkét oldalát változatlan lángon pirosra sütjük. Törlőpapírra szedjük ki.

Megjegyzések

4 megjegyzés ehhez: "Fasírt"

csongi írta... [Válasz erre...]
2009. május 5. 15:53

Vasárnap ez volt nálunk az ebéd:) Én még szoktam 1 kisebb fej vöröshagymát is belereszelni (sajtreszelőn).

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. május 5. 19:02

Vöröshagymát nem, nem, soha!

csongi írta... [Válasz erre...]
2009. május 25. 8:52

Ahány ház...

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2010. december 6. 17:58

én is teszek bele,és szintén lereszelem.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com