2009. május 24., vasárnap

Epres joghurttorta

32 megjegyzés

Úgy adódott, hogy vettem négy kancsós epres joghurtot, mert olcsó volt. Volt eprem is, de nagy faksznit nem akartam, hát kettőből öntöttem egy joghurttortát. Nem is díszítettem fel, mert ketten voltunk csak, és több nap alatt ettük meg. Nem akartam, hogy rálöttyedjen a tejszín vagy az eperszem. No meg több időt nem is akartam rászánni.
Így is finom volt.

Epres joghurttorta



Hozzávalók:
2 tojás
60 g cukor
60 g liszt
1 teáskanál olaj
900 g epres joghurt
3 evőkanál porcukor
1 dl tej
20 g porzselatin (2 csomag)
eperszemek

Elkészítés:
A 2 tojást nagyon habosra keverem a cukorral, hozzáadom a lisztet, a végén belecsorgatom az olajat is. 22 cm-es tortaformában 6-8 perc alatt piskóta alapot sütök. Kihűtöm. Kirakom egész eperszemekkel, a szélére vágott felével az oldalhoz tapadóan félszemeket teszek.
A zselatint beáztatom a tejbe, ha megduzzad, mikróban felmelegítem. Nem szabad forrnia! Beleteszem a porcukrot is. A meleg folyadékot jól elkeverem a langyos joghurttal, habverővel. Ezután ráöntözöm az alapra. Rögtön hűtőbe teszem. 1-2 óra múlva szeletelhető.

UPDATE: a joghurt akkor folyik meg, ha a zselatint nem sikerült egyenletesen elkeverni benne. Ez a lépés nagyon fontos!

Megjegyzések

32 megjegyzés ehhez: "Epres joghurttorta"

Limara írta... [Válasz erre...]
2009. május 24. 16:09

csodaszép! :))

Vica alias KiVi írta... [Válasz erre...]
2009. május 24. 17:48

Kiváncsi lennék, milyen lenne, ha még ki is dekoráltad volna:) Nem maradt egy szelet?

duende írta... [Válasz erre...]
2009. május 24. 17:52

Nagyon szép!!!! :)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. május 24. 18:26

Vica még van egy szelet, neked adom :)))

duende írta... [Válasz erre...]
2009. május 24. 18:46

Wise Lady, a rucolás salátámnál találsz leírást a növényről, kibővítettem a postot. :)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. május 24. 19:07

Köszönöm, nagyon gyors voltál.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2010. április 25. 18:52

A tésztája mint a csiriz, a teteje íztelen!!
Pontosan követtem a receptet, szóval vmit nagyon elírtál a hozzávalóknál, vagy meg se csináltad..

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. április 25. 19:21

Sajnálom, hogy neked nem sikerült.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2010. június 23. 15:16

Mindent a recept szerint csináltam,sőt egy picit több zselatint is tettem bele,hogy tutira jo legyen és mégsem lett jo!:( folyt az egész,hiába volt órákig hűtőben,meg mélyhűtőben is...

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. június 23. 15:27

Igazán sajnálom!
Ennyi zselatinnak elégnek kell lennie. 20 g zselatin 1 liter folyadékhoz elég. Csak az lehet, hogy nem keveredett el a joghurtban!

Andi/cuki írta... [Válasz erre...]
2010. június 23. 16:23

Ez a recept tuti jó, hasonló arányokkal dolgozom én is. 6 deci joghurthoz most már kitapasztaltam, hogy 10 gramm zselatin is elég, úgyhogy ezer %, hogy jó.
Nem lehet, hogy lejárt a szavatosság, vagy nem keveredett el benne? Próbálok segíteni, mert a piskótarecept is teljesen jó...Nagyon sokszor készítettem már én is így a piskótát is:-)

Orsi írta... [Válasz erre...]
2010. július 11. 11:40

Elkészitettem én is:)a recepted szerint...látványra szuper.
A joghurt pár perc után már szilárdult is a hütőben.
Köszönöm a receptet:)))

Orsi írta... [Válasz erre...]
2010. július 11. 14:14

Azóta meg is kóstoltuk:))(nah jó,alig maradt belőle:)))),szóval finom is:)))bár én fagyasztott bogyós gyümiket tudtam csak bele tenni.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. július 11. 15:02

Orsi: ez remek!

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. július 6. 11:59

Szia!

Most készítettem el pár perce, és sikerült! Már akár szeletelhetném is. :-)
Nem volt itthon tejszínem, joghurt, zselatin, tej igen, és pont ilyen receptet kerestem .
Köszönöm! :-)

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. szeptember 5. 18:51

A kép tényleg szép, dehogy a recept nem a tortáé az is biztos!!!Kipróbáltuk a hétvégén... és szétfolyt, pedig mindent az arányoknak megfelelően csináltunk...

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. szeptember 5. 20:06

@Névtelen
Miért írnék mást, mint amit a képen látsz? Ennyi zselatin (20 g két csomag) 2 nagy pohár joghurtba. Ha szétfolyt, akkor ott más probléma volt. Valamit másképp csináltál, az biztos.

Jenis írta... [Válasz erre...]
2012. március 9. 12:38

Ez belefér esetleg egy 18-as formába?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2012. március 9. 15:50

@Jenis
Ha kissé csökkented a joghurtot, igen.

oregtolvaj írta... [Válasz erre...]
2012. március 16. 15:39

Kár hogy nem írtad oda hogy kell sütőpos is hozzá, meg a tojásnak csak a sárgája kell a piskótához...

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2012. március 17. 18:31

@oregtolvaj
Sütőpor egyáltalán nem kell semmilyen piskótába, és egész tojást használok.

tmami írta... [Válasz erre...]
2012. május 9. 17:56

Kedveseim! Nagyon sokféle zselatin (ízesített, színezett) stb. kapható por alakban is. Volt már nekem is olyan, ami nem volt "masszív" a torta tetején! Lehet, hogy ilyen problémája van a "NÉVTELEN"-NEK!!!
Én is a recepthez hasonlóan szoktam csinálni, annyi különbséggel, hogy a piskótába a fehérjét előbb felverem cukorral, aztán kerül bele a sárgája és a liszt. Az arányok jók! NEM A RECEPTBEN VAN A HIBA!!!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2012. május 9. 18:36

Valóban, a zselatin lehet gyengébb minőségű is.

Tamara írta... [Válasz erre...]
2012. május 20. 8:17

Köszi a receptet! Nagyon finom lett!

Orsi írta... [Válasz erre...]
2012. június 24. 6:29

Két éve készítettem el először ezt a receptet,azóta nyaranta többször is:) Utoljára tegnap,mindig sikerült:)) Nem a recept rossz ;)))

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2013. február 9. 6:34

Úgy is meglehet csinálni a tortát hogy kihagyom a piskótát? Vagy akkor nem marad egyben?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2013. február 9. 13:26

@Névtelen
Kihagyhatod a piskótát.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2013. február 26. 13:56

Nekem is sikerült, és nagyon finom!

Ha egyik embernek sikerül,a másiknak nem, akkor nyilván nem a receptben van a hiba!

Tatamama írta... [Válasz erre...]
2013. június 7. 0:27

Mindig ilyen receptről álmodtam!Egyszerű,de nagyszerű és holnap meg is alkotom :) !Köszi előre is !

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2013. június 15. 8:06

@Névtelen
Maradjunk inkább annyiba, hogy bénák vagytok, elpancserkodtátok és valamire nem figyeltetek. Én csupán 1 éves főző sütő tapasztalattal készítettem és szuper lett.
a recept nagyon tuti
üdv: Dóri

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2014. február 11. 10:08

Figyeljetek! 20 éves vagyok. Fiú. Mérnöknek tanulok. Konyhában eddig kb. csak teát főztem meg virslit. Anyukámnak ma van a születésnapja, és tökéletes a recept, még ÉN is megtudtam csinálni, és nagyon jó lett!

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2014. május 30. 18:09

Milyen zselatint és joghurtot használtak azok, akiknek sikerült? Csak hogy ne járjak úgy, mint a kudarcot vallottak.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com