2009. május 25., hétfő

Dinsztelt újkrumpli

4 megjegyzés



A krumplikat megkapargatom, ha nagyobbak, eldarabolom. Egy nehéz serpenyőben vaj és olaj keverékét felforrósítom, beleteszem a krumplikat és átkeverem, 1-2 percig pirítgatom. Ezután szorosan záródó fedővel lefedem, és a legkisebb takaréklángon megpárolom saját levében. Egyszer-kétszer óvatosan megkeverem. Kb. 15 perc alatt kész. Csak ekkor sózom. Petrezselyemmel is megszórhatjuk, de mi most petrezselyem mártással ettük.
Ha lehetséges, akkor teflonbevonatú serpenyőben készítsük, mert különben odakapja.

Megjegyzések

4 megjegyzés ehhez: "Dinsztelt újkrumpli"

sedith írta... [Válasz erre...]
2009. május 25. 12:18

Hmmm, de jól néz ki! És milyen egyszerű! Kipróbálom valamikor, és talán egy cikk áttört fokhagymával is megbolondítom!
Köszi az ötletet:)

szepyke írta... [Válasz erre...]
2009. május 25. 21:14

Juj, hát a háttérben megbújó valami se semmi! Nekem az is eléggé tetszik! :)

beHAPPY írta... [Válasz erre...]
2009. október 8. 16:42

Hmmm...a petrezselymes szósz receptjét elkérhetem? Mert görögországban ettem egy "rake" szósz névre hallgató csodát, és úgy találtam, hogy petrezselyemből volt, és halhoz kínálták. előre is köszönöm! szuper a blog amúgy!!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. október 8. 17:00

A petrezselyem mártás fenn van, megtalálod. Valószínű azonban, hogy nem hasonlít arra, amit te említesz. Én nem ettem a görögöknél ilyet, így nem ismerem.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com