2009. április 10., péntek

Zöldbableves

0 megjegyzés

Semmi különös zöldbableves, egyelőre fagyasztott babból.

Zöldbableves



Hozzávalók:
400 g zöldbab
ujjnyi hosszú sárgarépa, fele akkora gyökér
fél vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
3 db jóminőségű bőrös, füstölt frankfurti virsli
késhegynyi szárított lestyán
1 babérlevél
2 kávéskanál só
1 teáskanál pirospaprika
2 teáskanál liszt
olaj
csigatészta (kész)

Elkészítés:
A gyökeret és répát karikára szelem, beleteszem a fazékba, hozzá a zöldbabot, a vörös- és fokhagymát, adok lestyánt, babérlevelet, sózom. Felöntöm vízzel és puhára főzöm.
Olajon picit megpirítom a lisztet, lehúzva a tűzről beleteszem a paprikát, és a rántást a levesbe keverem. Beleteszek egy marék csigatésztát (ha van kedvem, akkor csipetkét). A virslit felkarikázva beledobom, s jól összeforralom. Ezután addig hagyom állni, míg a tészta is teljesen megpuhul.
Tejföllel, de anélkül is finom.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Zöldbableves"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com