2009. április 17., péntek

Tepsis lapocka rókagombával

0 megjegyzés
Tepsis lapockasült



Hozzávalók:
1,5 kg lapocka
1 nagy fej vöröshagyma
25 g szárított rókagomba vagy 250 g friss
olaj
1 evőkanál keményítő
1 dl száraz fehér bor
két szál petrezselyem


Elkészítés:
A szárított gombát beáztatom 8 órára kevés vízben. A lapockát 1,5 cm vastag szeletekre vágom. Előkészítem a fedeles fémtepsit. A vöröshagymát félbevágom és a feleket felkarikázom. Nehéz teflonserpenyőben egy evőkanál olajat hevítek és erős lángon a hússzeletek mindkét oldalát megkapatom. Egyszer-egyszer pótolom az olajat. A húsokat belesorakoztatom a tepsibe úgy, hogy félig fedjék egymást. A legvégén a hagymát is megpirítom, rászórom a húsokra. A bort a serpenyőbe öntöm és a pörcöket feloldom vele, kiöblítem vele és a húsra öntöm. Ráteszem a tepsire a fedelet és 220 fokos sütőbe tolom. Kb. 45 perc sülés után kiveszem a tepsit, megsózom a húsokat és rászórom a gombát is. Visszateszem a fedőt és sütöm még kb. 20 percet. A keményítőt csomómentesre keverem kevés vízzel és hozzálocsolgatom a hús levéhez, kanállal elkevergetem. Rászóróm az apróra vágott petrezselymet is, és most már fedetlenül 10 perc alatt készre sütöm. Krumplipürével, rizzsel fogyasztjuk.
A keményítőt lehet tejszínnel is elkeverni.
Ezt a sültet tarjából is elkészíthetjük és másfajta gombát is használhatunk.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Tepsis lapocka rókagombával"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com