2009. április 6., hétfő

Sárgaborsó krémleves

3 megjegyzés

Ez a lányom egyik kedvence, ha hazajön, mindig főzni kell. Szerencsére nálunk mindenki más is kedveli.

Sárgaborsó krémleves



Hozzávalók:
250 g sárgaborsó
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
csipet szárított lestyán (1 kis szál friss)
só,
2-3 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál finomliszt
1 dl tej
darabka füstölt: kolbász, szalonna, szalonnabőr, húsdarab, ami van

Elkészítés:
A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk. A borsót kb. 2l vízben feltesszük főni, bele az apróra vágott hagymát, a babérlevelet, a füstölt valamit, lestyánt. Megsózzuk. Kb. 1,5 óra alatt teljesen puhára főzzük (essen szét a borsó). 2-3 evőkanál olaj és 1 csapott evőkanál lisztből világos rántást készítünk, és felengedés nélkül a levesbe keverjük. Ha összeforrt, kivesszük a füstölt valamit, a babérlevelet kidobjuk. A levest botmixerrel összeturmixoljuk. A kellő sűrűséget kevés tejjel állítjuk be. Pirított zsemlekockát adunk hozzá.

Megjegyzések

3 megjegyzés ehhez: "Sárgaborsó krémleves"

ladygeva írta... [Válasz erre...]
2012. október 20. 12:44

Elkészitettem,nagyon finom:)Nálunk is kedvenc lesz:)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2012. október 24. 17:23

@ladygeva
Örülök, hogy ízlik!

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2014. április 14. 7:19

Nagyon finom! Számtalanszor készítettem,mindig gyorsan elfogyott :-)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com