Sárgaborsó krémleves


Ez a lányom egyik kedvence, ha hazajön, mindig főzni kell. Szerencsére nálunk mindenki más is kedveli.

Sárgaborsó krémleves



Hozzávalók:
250 g sárgaborsó
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
csipet szárított lestyán (1 kis szál friss)
só,
2-3 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál finomliszt
1 dl tej
darabka füstölt: kolbász, szalonna, szalonnabőr, húsdarab, ami van

Elkészítés:
A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk. A borsót kb. 2l vízben feltesszük főni, bele az apróra vágott hagymát, a babérlevelet, a füstölt valamit, lestyánt. Megsózzuk. Kb. 1,5 óra alatt teljesen puhára főzzük (essen szét a borsó). 2-3 evőkanál olaj és 1 csapott evőkanál lisztből világos rántást készítünk, és felengedés nélkül a levesbe keverjük. Ha összeforrt, kivesszük a füstölt valamit, a babérlevelet kidobjuk. A levest botmixerrel összeturmixoljuk. A kellő sűrűséget kevés tejjel állítjuk be. Pirított zsemlekockát adunk hozzá.

3 megjegyzés:

  1. Elkészitettem,nagyon finom:)Nálunk is kedvenc lesz:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom! Számtalanszor készítettem,mindig gyorsan elfogyott :-)

    VálaszTörlés

@templatesyard