2009. április 8., szerda

Rántott hús

4 megjegyzés

A rántott húst mindenki szereti, sok helyen a vasárnapi ebéd elmaradhatatlan fogása. Mi is imádjuk. Borjúhúst már régen nem tudok szerezni, így mostanában sertéskarajból, filézett csirkefelsőcombból, vagy mint most, csirkemellből készítem. A bundázáshoz itthon készített zsemlemorzsát használok. Ez durvább és egyenetlenebb, mint a bolti, de épp az a jó, mert ropogósabbra sül a bunda. Ezt kisfiam (Magicember) szokta elkészíteni, mert szereti az elektromos reszelőt használni. Ez az ő feladata.

Rántott csirkemell



Szerintem a lényeg: a húst vékonyra szelem, így akár nem is kell klopfolni, esetleg éppen csak. A hús ne álljon a panírban, azonnal süssük. Először kb. egy percig az egyik oldalát, majd megfordítva a másik oldalát készre sütöm, visszafordítva az egyik oldalt is készre. Így minél hamarabb kérget kap, a húsnedvek belül maradnak, a gőzök megemelik a panírt és szép levegőpárnás lesz a rántotthús. Bő, forró (de nem túlzottan) olajban sütöm, és nem szabad villával megszúrni (soha semmilyen húst ne szúrkáljunk). A csirkemelleket lapjában három szeletre szoktam vágni.

Megjegyzések

4 megjegyzés ehhez: "Rántott hús"

duende írta... [Válasz erre...]
2009. április 9. 15:46

Én is így sütöm! Tényleg szépen felhólyagosodik a panír. És tényleg nem szabad állni hagyni, mert rágyógyul, aztán vége...

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2009. április 13. 1:09

Amikor már a tányéron csücsül, néhány csepp citromlé a bundára ide-oda: fenséges. Legalábbis szerintem.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. április 14. 13:00

Köszi a tippet, még nem hallottam, ki fogom próbálni.

csongi írta... [Válasz erre...]
2009. április 19. 8:56

Én is így készítem :) Szintén házi panírt használok, a bolti szerintem katasztrofális.
Névtelen! Ezt a citromlés tippet én is kipróbálom!

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com