2009. április 6., hétfő

Pirított zsemlekockák, pirított kiflikarikák

0 megjegyzés



Jóféle kenyeret, vagy zsemlét 1-1,5 cm-es kockára vágunk. Bepermetezzük olajjal. Én egy virágpermetezőt használok olajpermetezésre. Ujjainkkal még megkevergetjük, hogy mindenhol érje olaj. Tepsibe szórjuk és betoljuk a 200 fokos sütőbe, aranybarnára pirítjuk 10-15 perc alatt. Közben egyszer-egyszer ránézünk, ha kell kivesszük a már nagyon pirultakat és egy lapáttal fordítunk rajtuk.
Krémlevesekhez, tojásos, köménymagos stb. levesekhez adhatjuk.

Pirított kiflikarikák


Pirított zsemlekockák

A kifliket vékony karikára vágjuk, és innen ugyanúgy készül, mint a zsemlekocka.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Pirított zsemlekockák, pirított kiflikarikák"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com