Párolt káposzta


Dinsztelt káposzta



Hozzávalók:
fél kiló édeskáposzta (fehér vagy lila)
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
fél evőkanál cukor
őrölt köménymag

bors
ecet

Elkészítés:
A káposztát vékonyan legyalulom vagy éles késsel felszelem. 1 kávéskanál sóval lesózom, megszórom a köménnyel és állni hagyom fél-egy órát. A vöröshagymát negyedelem és vékonyan felszelem, beledobom egy lábosba, hozzá a káposztát, megöntözöm az olajjal és elkezdem fedetlenül dinsztelni. Közben gyakran megkeverem. Ha van otthon fehérbor vagy pezsgő, ilyenkor szoktam rálöttyinteni fél decinyit, de ez elhagyható. Ha már megpárolódott, akkor rászórom a cukrot, és azzal is forgatom még, rákaramellizálom. Én nem szoktam nagyon puhára és barnára párolni, ez ízlés kérdése. A végén borssal és ecettel ízesítem.
Ugyanígy készítem, ha káposztás kockát főzök, csak akkor nem teszek hozzá hagymát és bort, bár akkor is beletehető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard