2009. április 18., szombat

Párolt káposzta

0 megjegyzés

Dinsztelt káposzta



Hozzávalók:
fél kiló édeskáposzta (fehér vagy lila)
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
fél evőkanál cukor
őrölt köménymag

bors
ecet

Elkészítés:
A káposztát vékonyan legyalulom vagy éles késsel felszelem. 1 kávéskanál sóval lesózom, megszórom a köménnyel és állni hagyom fél-egy órát. A vöröshagymát negyedelem és vékonyan felszelem, beledobom egy lábosba, hozzá a káposztát, megöntözöm az olajjal és elkezdem fedetlenül dinsztelni. Közben gyakran megkeverem. Ha van otthon fehérbor vagy pezsgő, ilyenkor szoktam rálöttyinteni fél decinyit, de ez elhagyható. Ha már megpárolódott, akkor rászórom a cukrot, és azzal is forgatom még, rákaramellizálom. Én nem szoktam nagyon puhára és barnára párolni, ez ízlés kérdése. A végén borssal és ecettel ízesítem.
Ugyanígy készítem, ha káposztás kockát főzök, csak akkor nem teszek hozzá hagymát és bort, bár akkor is beletehető.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Párolt káposzta"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com