2009. április 15., szerda

Mákos kevert sütemény

21 megjegyzés

Ez a kevert süti nagyon finom, egyáltalán nem száraz, szép magasra feljön. Lekvárral fogyasztjuk úgy, hogy külön tálkába teszem, és falatonként kanalazzuk rá. Így sokkal finomabb, mintha elvágnám és belekenném.

Mákos kevert



Hozzávalók: (23x38 cm-es tepsihez)
3 tojás
250 g cukor
12 g vaj (egy szelet)
180 g darált mák
200 g finomliszt
60 g rétesliszt
450 g 20%-os tejföl
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál sütőpor
citromlé

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A liszteket, mákot kimérem, beleteszem a sütőport, szódabikarbónát.
A tojásokat a cukorral jól kikeverem, habosra. Hozzáadom a puhított vajat és azzal is elkeverem, citromlével ízesítem. Beleöntöm a száraz hozzávalókat, elkeverem, hozzáöntöm a tejfölt, s azzal is. Kikenetlen tepsibe öntöm, elegyengetem és betolom a sütőbe. Az ajtaját nem szabad rányitni 20 percig.
30 percig sül.

Megjegyzések

21 megjegyzés ehhez: "Mákos kevert sütemény"

gabojsza írta... [Válasz erre...]
2009. április 15. 19:44

Oh, én ezt a gyönyörűséget langyosan el tudom képzelni egy gombóc jéghideg vanília fagyival....:-)))

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2009. április 15. 22:42

Az is mehet hozzá, igen :))

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2010. április 30. 14:47

Most megyek és megsütöm!

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2010. november 18. 19:43

Megkérdezhetem, hogy a 12 g vaj elírás? Nem 120 g?
Neki állnék megsütni, de megtorpantam, pedig nagyon szerettem volna összedobni most ezt a sütit.

Réka

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2010. november 18. 23:14

köszi! ki van mérve a vaj, csak hát abbahagytam:-)
akkor kipróbálom!

szép estét!

Réka

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2010. november 19. 10:17

Reggelre megsütöttem. Egyetlen hibája, hogy nem készült el időben és a Párom nem várt. Már elkészült a süti, csak próbáltam kivarázsolni a tepsiből és a Párom elindult dolgozni süti nélkül...

Szép lett, finom lett, picit nehezen jött ki a tepsiből, én lehet, hogy legközelebb kivajazom a tepsit, de mindenképpen lesz legközelebb!

Köszi a receptet, egyszerű és nagyszerű és finom.

Réka

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. november 19. 11:08

Sütőpapír a titok :D

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2010. november 22. 21:52

csak hát én recept hű vagyok, a kikenetlen tepsi, az üres tepsi, se zsiradék, se sütőpapír,
gondoltam követek minden betűt:-)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2010. november 22. 22:14

@Névtelen
A sütőpapír nem a recepthez tartozik :D
Én zománcos tepsit használok egyébként, és sütőpapírt nagyon ritkán. Ehhez a sütihez nem kell kivajazni a tepsit, mert magas a zsiradéktartalma a tésztának.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. március 6. 13:41

Nagyon finom és nagyon egyszerű !
Köszi

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. március 24. 12:24

A lányom nagyon szereti :D
Üdv. Era

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. március 26. 16:17

Amíg meg nem tudtam , h mi van benne. Üdv.: Era lánya

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. szeptember 8. 20:21

@Névtelen
Szeretném megkérdezni, nem 12 dkg vaj kell bele?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]
2011. szeptember 8. 20:45

Nem. A tejfölben nagyon sok zsiradék van (90 g), ezért egy szelet vaj elég.

repafül írta... [Válasz erre...]
2011. október 7. 13:37

Most állok neki, remélem ilyen gyönyörű lesz, mint a fotón. Hiába, a kanizsaiak azok tudnak.

repafül írta... [Válasz erre...]
2011. október 7. 16:12

Hát, nálam csak a nem rossz kategóriát nyerte el-((

repafül írta... [Válasz erre...]
2011. október 7. 16:14

Beletöltve áfonya lekvár és a tetején megcsokizva már elfogadható, de tésztája nem éppen a legfinomabb-(

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2011. október 23. 17:02

Én épp ma sütöttem egy hasonlót, de joghurtot tettem bele, meg egy üveg magozott meggy befőttet és szálasra vágott 10dkg mandula több mint felét a tésztába tettem a maradékot pedig a tetejére szórtam. Finom lett.

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2012. szeptember 15. 15:54

Tegnap is, ma is megsütöttem (véletlenül 12 dkg vajjal és kifelejtettem a réteslisztet.) Ennek ellenére nagyon finom lett!

Janos Balint írta... [Válasz erre...]
2012. november 11. 14:59

Én is megsütöttem. Nagyon egyszerű, nagyon finom, és minden stimmel a recepttel.
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/21907_428137677252419_484024002_n.jpg
Köszi.

nincs írta... [Válasz erre...]
2013. március 4. 14:47

MOst megsütőm a gabikámnak :)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com