2009. április 19., vasárnap

Kijevi csirkemell Wise Lady módra

0 megjegyzés

Isteni étel! Felvágva a húst a forró, fokhagymás vajas lé kicsordul, a csirke szaftosan omlós, a bunda pedig finom ropogós.
Habár étteremalakítás, ezt az ételt akkor is hagyd meg az étlapon Gianni!

Kijevi csirkemell




Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé (fél mellek)
100 g vaj
4 gerezd fokhagyma
50 g reszelt sajt

A panírhoz: 3-4 tojás, finomliszt, házi zsemlemorzsa

Elkészítés:
A melleket lapjában 3 szeletre vágom, gyengén megklopfolom. Megszórom sóval.
A fokhagymát megpucolom, nagyon apróra vágom és még lapítok, nyomok is rajtuk a kés lapjával. A hideg vajat lapjában kettévágom és a fokhagymapépet beletöltöm a két lap közé (mintha torta lenne), majd annyi vékony szeletet vágok, amennyi a hús. Minden fokhagymás vajszeletet jól meghempergetek reszelt sajtban és egyet-egyet a húsok egyik felére helyezek. Összehajtom a hússzeleteket és két-két fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzöm őket. Helyes háromszögletű batyukat kapok. (Ha még nem sütöm, akkor most lehet betenni a hűtőbe.) Panírozom mint a rántott húst (házi morzsával, ami durvább, egyenetlenebb, mint a bolti), és bő, forró olajban azonnal sütöm. Ne álljon a panírban!
Rögtön fogyasztva a legfinomabb. A vendégeknek szóljunk, hogy minden húsban két fogpiszkálót fognak találni - ne rongáljuk szét a "művet" a kiszedésükkel.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Kijevi csirkemell Wise Lady módra"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com