2009. április 2., csütörtök

Kenyér 2.

0 megjegyzés

Ismét kenyérsütős recept, nagyon szeretem, finom, puha, magas. Három napig is jó.

Kenyér 2.

Hozzávalók:
50 g kukoricakeményítő
200 g tönkölyliszt
100 g finomliszt
150 g rétesliszt
1 evőkanál sikér
1 teáskanál savó (író, tejföl, kefír, joghurt, aszkorbinsav, ecet szóval valami savanyú)
1,5 kávéskanál só
1 teáskanál olaj
15 g élesztő
290 g víz
1 evőkanál szezámmag

Elkészítés:
Kimérem a hozzávalókat és beleteszem a kenyérsütőgépbe. Bekapcsolom, a szezámmagot akkor adom hozzá, amikor a gép jelzi - a második dagasztás után. 600g-os lesz. Nagyon finom gépi kenyér lesz, ez nálam egy jól bevált keverék. Külön szoktam a dagasztó-kelesztő és külön a sütő programot alkalmazni, nehogy túlkeljen, hisz elég kicsi a kenyér, hamarabb leállítom.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Kenyér 2."

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com