2009. április 9., csütörtök

Húsvéti tojás "kifújása" festéshez

0 megjegyzés
Állatgyógyászati boltban vásároltam fecskendőt 20 ml-est és 50 ml-est, és hozzávaló néhány vastag tűt. Ezt a szerkezetet pl. arra használom, hogy injekciózással páclevet, folyékony zsiradékot juttassak az egyben sütött húsokba sütés előtt, ezzel szoktam vodkát juttatni a sárgadinnye húsába (be a hűtőbe és mennyei - nálunk a gyerek nem szereti a sárgadinnyét) és ezzel szívom ki a tojásokból a belsejét, ilyenkor húsvétkor.
Szokásos módon éles, hegyes kés hegyével óvatosan apró lyukat fúrok a tojás mindkét végébe. Beleteszem egy tojástartóba (az még jobb, ha valaki meg is fogja a tojást), majd óvatosan nem túl mélyen beleszúrom a tűt, és elkezdem kiszivattyúzni a tojásfehérjét. Ahogy fogy, a tűt egyre lejjebb eresztem, kissé oldalt tartva a tű hegyét a tojáshéj felé, és ha ügyes voltam, akkor a sárgája egyben marad, és a fehérje legnagyobb részét kiszedtem. Közben egyszer-egyszer kiürítem egy pohárba. A végén a sárgáját is kiszívatom, ez mehet másik pohárba. Ha nem kell szétválasztani, akkor még egyszerűbb, csak kiszívatom az injekcióstűvel.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Húsvéti tojás "kifújása" festéshez"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com