2009. április 15., szerda

Főtt sertésnyelv

2 megjegyzés

A húsvéti reggelihez készült, a sonka és kolbász mellé.

Paprikás főtt sertésnyelv fokhagymával



Hozzávalók:
2 sertésnyelv
4-5 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
10 szem feketebors

pirospaprika

Elkészítés:
A nyelveket megmosom, és annyi vízben felteszem főni, amennyi bőven ellepi. Teszek bele sót, babérlevelet, borsot. Lassú forralással 4 órát főzöm, a vizet pótolgatva. Ekkor kiveszem tányérra, és hagyom hűlni. Ha már megfogható, akkor lehúzom a felső bőrt róla. A fokhagymákat megpucolom és nagyon apróra vágom, szét is nyomkodom a kés lapjával. Rákenem a nyelvekre és pirospaprikával bőven megszórom. Kihűtöm és vékonyra szelve fogyasztjuk.

Megjegyzések

2 megjegyzés ehhez: "Főtt sertésnyelv"

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2010. december 6. 21:12

Óh.. ez mennyire guszta.Ezt biztosan megcsinálom.Köszönöm a receptet.Így paprikásan még nem csináltam. (Maggycica)

Névtelen írta... [Válasz erre...]
2016. december 20. 10:47

Most így disznó ölés táján: Úgyanígy készítjük a toka szalonnát.
Úgy nevezzük abált szalonna. Kb.1,5-2 órát főzzük, míg keresztül lehet szúrni. Kivesszük forrón sózzuk, paprikázzuk fokhagymázzuk, kihűtjük, hidegen szeleteljük sózott ( könnyes) lila hagymával, friss kenyérrel isteni.

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com