2009. április 22., szerda

Fejessaláta

0 megjegyzés
Fejes saláta



Hozzávalók:
1 nagyobb vagy 2 kisebb fej fiatal saláta
Öntethez:
3 dl víz
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
3 evőkanál 5%-os gyümölcsecet
1 gerezd szétnyomott fokhagyma (elhagyható)
1 evőkanál olivaolaj

Elkészítés:
A salátát leveleire szedem és megmosom, a vizet lerázom róluk. Egy nagy tálba halmozom. Az öntethez a vizbe beleteszem a hozzávalókat és 50-60 fokosra melegítem, hogy minden hozzávaló elolvadjon. Hagyom hűlni. Ha kézmeleg, akkor ráöntöm a salátákra. 5 percenként óvatosan megforgatom a leveleket. 20-30 perc múlva tálalom.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Fejessaláta"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com