2009. április 21., kedd

Égetett tészta

0 megjegyzés



Hozzávalók:
250 g víz
150 g rétesliszt
100 g vaj (zsír is lehet)
4 tojás
csipet só

Elkészítés:
A vizet egy magas, mikrózható tálba teszem, bele a vajat és mikróban felforralom. Kiveszem és beleteszem a lisztet, sót. Jól elkavarom. Ha langyosra hűlt, egyenként belekeverem a tojásokat, a robotgépbe csak az egyik habverőt rakom be. A legvégén még addig keverem, amíg buborékos, hólyagos nem lesz. Beteszem a hűtőbe legalább félórára (több jobb). A sütőt 200 fokra melegítem. Egy tepsibe kb. kétdiónyi halmokat rakok kanállal és betolom a sütőbe. 20 percig ne nyissuk rá az ajtót. Ekkor megnézem, s mérsékelt tűz mellett sütöm még 10 percet, a végén 10-15 percig csepplángon szárítom.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Égetett tészta"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com