Égetett tészta




Hozzávalók:
250 g víz
150 g rétesliszt
100 g vaj (zsír is lehet)
4 tojás
csipet só

Elkészítés:
A vizet egy magas, mikrózható tálba teszem, bele a vajat és mikróban felforralom. Kiveszem és beleteszem a lisztet, sót. Jól elkavarom. Ha langyosra hűlt, egyenként belekeverem a tojásokat, a robotgépbe csak az egyik habverőt rakom be. A legvégén még addig keverem, amíg buborékos, hólyagos nem lesz. Beteszem a hűtőbe legalább félórára (több jobb). A sütőt 200 fokra melegítem. Egy tepsibe kb. kétdiónyi halmokat rakok kanállal és betolom a sütőbe. 20 percig ne nyissuk rá az ajtót. Ekkor megnézem, s mérsékelt tűz mellett sütöm még 10 percet, a végén 10-15 percig csepplángon szárítom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@templatesyard