Cápaharcsa egyszerűen - Pangasius


A cápaharcsa újdonság mifelénk, eddig nem lehetett hekken és tonhalon kívül más fagyasztott halat kapni. Kíváncsiságból kipróbáltam és ízlett. Nincs neki az a vad tengerihal íze, kellemes változatosság az asztalon.

Cápaharcsa egyszerűen



Hozzávalók:
1 kg fagyasztott cápaharcsa filé
1 gerezd fokhagyma
citromlé
őrölt bors, kapor, rozmaring, bazsalikom, curry

kevés rétesliszt
olaj

Elkészítés:
A halat kiolvasztom, és a vizet letörölöm a szeletekről. Egy gerezd fokhagymát nagyon apróra vágok, nyomok és elkenem a halszeleteken (nem kell sok). Megszórom sóval és citromlével megcsepegtetem. Az őrölt fűszerekből egy-egy csapott kávéskanálnyit tálkában összekeverek és ezt is rászórom a halszeletek egyik felére. Sütésig hagyom állni - kb. egy óra (de ha sietsz, rögtön is kisütheted).



Nehéz teflonserpenyőben két kanál olajat felforrósítok. A halszeleteket réteslisztbe mártom és a forró olajon néhány perc alatt megsütöm a szeleteket. Mi sültkrumplival, majonézzel és pácolt fokhagymával ettük.

3 megjegyzés:

  1. Mi nagyon szeretjük a cápaharcsát. Nekem a tonhalnál finomabb, de sajnos elég drága, csak ritkán jutok hozzá jobb áron...
    Nagyon finom lehetett pácolt fokhagymával!

    VálaszTörlés
  2. Azért nincs tengerihal-íze, mert folyami hal.

    VálaszTörlés
  3. Igen, folyami. De eddig csak tonhalhoz és hekkhez lehetett a mi kisvárosunkban hozzájutni (no meg ponty és busa). Ezért nagyon örültem, mert szeretjük a halat nagyon, a tengeri halat is, de a hekk, tonhal elég markáns ízű, rá lehet unni.
    Hát az ára elég magas ahhoz képest, hogy fagyasztott, de muszáj választékosabban enni.

    VálaszTörlés

@templatesyard