2009. április 23., csütörtök

Bableves

0 megjegyzés

Szárazbab leves



Hozzávalók:
300 g gyöngybab
1 ujjnyi hosszú sárgarépa ugyanennyi petrezselyemgyökér
1 szeletke zeller
1 gerezd fokhagyma
fél fej vöröshagyma
1 nagy babérlevél
1 evőkanál finomliszt
1 evőkanál őrölt paprika
1 evőkanál olaj
szelet paradicsom és zöldpaprika
valami füstölt: sonka, kolbász, szalonnabőrke vagy sonkalé


Elkészítés:
A babot nem muszáj beáztatni, egy kicsit továbbfő. Felteszem vízben vagy sonkalében a megmosott babot, a fokhagymát, vöröshagymát, zellert és babérlevelet is beleteszem. Ha van, akkor a füstölt sonkadarabot is. Együtt főzöm. Egy óra múltán hozzáadom a répát, gyökeret, paradicsomot, paprikát is. Ekkor megsózom. Ha már majdnem egészen puha a bab, akkor berántom. Az olajon megfuttatom a lisztet, lehúzom a tűzről és a pirospaprikát is belekeverem. Hídeg vízzel felengedem és a levesbe öntöm. Ezzel is jól összeforralom. Közben csipetkét készítek és azt is a levesbe csipkedem (vagy csigatésztával befőzöm). Tejföllel vagy anélkül ehető.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Bableves"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com