2009. március 22., vasárnap

Tojáslepény sajttal és póréval

0 megjegyzés


Gyors, egyszerű és finom reggeli vagy vacsora.

Tojáslepény



Hozzávalók: 1 adag
2 tojás
1 teáskanál tejföl
1 evőkanál olaj
kis darab póréhagyma
kevés kemény jóféle sajt


Elkészítés:
A póréból vékony karikákat vágok és az ujjaimmal szétszedem őket. Előveszem a sajtot és a reszelőt, odakészítem. Nehéz serpenyőt (nálam teflon, 28 cm átmérőjű) felforrósítok. Közben a 2 tojást, a tejfölt és a sót beleteszem egy bögrébe, és a robotgéppel habosra keverem (csak az egyik habverőt teszem bele). A felforrósodott serpenyőbe 1 evőkanál étolajat teszek és a lángot közepesre mérsékelem. Beleöntöm a tojáskeveréket és forgatva eligazgatom (mint a palacsintát). Addig sütöm, amíg a teteje már nem folyós, de még lágy, remegős. Ekkor ráreszelem a sajtot és megszórom a pórékarikákkal. Egy műanyag lapáttal félbehajtom és tányérra csúsztatom. Azonnal fogyasztjuk. (És jöhet a következő adag, míg csak mindenki nem kapott.)
Más tölteléket is kaphat, pl. aszalt paradicsom, sajt, sonka, ropogós baconcsíkok, vajon párolt zöldség, párolt gomba stb.

Megjegyzések

0 megjegyzés ehhez: "Tojáslepény sajttal és póréval"

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com