2009. március 28., szombat

Pirított krumpli - roasted potatoes

1 megjegyzés

Nagyon egyszerű és finom.

Pirított krumpli



Hozzávalók:
1 kg hámozott krumpli
1 dl olaj

esetleg fokhagyma

Elkészítés:
A hámozott krumplit két-három nagy, vastag szeletre, darabra vágom, felteszem főzni sós vízben. Mialatt fő egy tepsibe olajat öntök, és 220 fokos sütőben felforrósítom. 15 perc múlva leöntöm a krumpliról a vizet, fedőt teszek a lábosra, a fedőt lefogom a hüvelykujjammal és a lábost erős, határozott mozdulatokkal néhányszor megrázom. Így a krumplik külső főtt része kissé összeroncsolódik (ez fog majd ropogósra sülni). A felforrósodott olajba fektetem kanállal őket, megsózom és meglocsolom olajjal. Betolom a sütőbe. Amikor az alsó része megpirult, félidőben egyenként megfordítom és a másik felét is megpirítom. Kb. 20-30 perc a sütési idő (ez sütőfüggő lehet).
A piruló krumpli közé lehet dobni néhány gerezd hámozatlan, klopfolóval szétütött-nyomott fokhagymát is, akkor pikánsabb lesz.
Szórhatunk rá rozmaringot, ez is változatossá teszi az ízét, más fűszerek is szóba jöhetnek.

Megjegyzések

1 megjegyzés ehhez: "Pirított krumpli - roasted potatoes"

duende írta... [Válasz erre...]
2009. március 29. 8:29

Meg tudnék élni rajta... Imádom. :)

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Translate this blog

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
this widget by www.AllBlogTools.com

Blogstat

eXTReMe Tracker

online


Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com